Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 302 kJ / 311 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,54 g |
| Tuky | 0,33 g |
| Vláknina | 3,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 74,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hlubší pánve jsem si dala víno, cukr, skořici a hřebíčky a dala to vařit. Než to začalo bublat, tak jsem to místy promíchala, aby se spojilo víno a cukr, oloupala jsem si, rozpůlila a vykrojila jadřinec.
Krok 2: Jakmile víno začalo bublat, dala jsem do něj hrušky, jejich vrch jsem pokapala šťávou z citronu a přikryla pánev poklicí. Nechala jsem je vařit asi 25 minut s tím, že někdy v poločase jsem je obrátila. Asi po 20 minutách jsem poklici sundala a ještě s hruškama jsem již nechala redukovat víno. Hrušky jsem pak vytáhla, dala je na 5 minut bokem do tepla, aby se omáčka zredukovala skoro až na sirup. Možná to může zabrat až tak 10 minut. Nezapomínáme průběžné promíchávat.
Krok 3: Hrušky jsem poté nakrájela na plátky, ty jsem rozložila na talíř, přelila omáčkou a dozdobila slabší polévkovou lžící kysané smetany, kterou jsem lehce posypala skořicovým cukrem.
Zveřejněno 29. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Draculovy hrušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wY6
Moje poznámka
Draculovy hrušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wY6
Nejnovější recepty
Pudinková buchta se skořicí
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová krkovička s játry
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 15 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 20 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší marokánky
KrisZaezemi před 1 hodinou
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
kaaackaaa před 2 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
Fuxinnka před 4 hodinami
Nebeský koláč
Janja před 14 hodinami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 15 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 16 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 16 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 16 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 17 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 17 hodinami
Tématické fráze:
recepty podle hrušky,
co s hruškama,
hruška a jeho recepty,
hruška tepla,
zapečené hrušky v sirupu,
rybizák recept,
nova hruskovo recepy,
nove recepty hrušky,
nova recepty od hrusky,
nova.cz recepty hruška,
recepty od hrušky
Suroviny:
hruška,
víno,
cukr vanilkový,
skořice celá,
koření hřebíček,
šťáva citronová,
cukr skořice
Komentáře (6)
Veronika.Hrozna: Bram Stoker je mrtev už dost dlouho na to, aby mi toto malé zneužití jména jeho postavy odpustil, a to nejen podle českých zákonů, ale i podle těch britských
(hodnej dracula, z krve přešel na rybízák, to by mě zajímalo, jak bude vypadat nová opereta