Pečená máslová dýně s uzeným na tymiánu
Máslová dýně, pečená v troubě společně s uzeným masem, poslouží jako bezpracný oběd či večeře z jednoho pekáčku. Její příjemně sladkou oříškovou chuť podtrhne chuť uzeného masa a tymiánu.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 474 kJ / 352 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,70 g |
Tuky | 12,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 195 mg |
Sodík | 2,58 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pekáč vyložíme pečicím papírem. Včas začneme nahřívat troubu na 200 °C.
Krok 2: Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Uzené maso omyjeme a také nakrájíme na kousky.
Krok 3: V míse promícháme dýni s masem, okořeníme sušeným tymiánem, solí, uzenou paprikou, zakápneme olivovým olejem a vše promícháme.
Krok 4: Směs přendáme na pekáč s pečicím papírem, poklademe na menší kousky nastříhanými snítkami čerstvého rozmarýnu a pečeme v troubě na 200 °C zhruba 20 minut.
Zveřejněno 12. 5. 2011 07:35
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená máslová dýně s uzeným na tymiánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nYBP
Nejnovější recepty
Krůtí žaludky na zelenině
Přidáno před 21 minutami
Pomalu pečená krkovička
Přidáno před 34 minutami
Vinná klobása s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Pečené kuřecí stehno a zeleninové pyré (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Dýňové rizoto se žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Havelské posvícení provoní ořechové cukroví. Staročeský recept je snadný a připomene nám kuchyni babiček
Vyzkoušeli jsme knedlíky z pražského Knedlína. Jeden stojí 69 Kč a kromě sladké klasiky nabízejí i s krevetami
Kachní stehna na zelí: Šťavnaté masíčko a kyselá zelenina jsou báječnou kombinací, kterou zvládne i začátečník
Velký test pražských jídelen: Na Žižkově je k mání skvělý řízek s bramborami za 120 Kč, nezklamala ani Havelská koruna
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborná buchta s jablkovým rosolem
Noumik před 8 minutami
Bábovka s jablkem a Margotkou
daniela1262 před 1 hodinou
Slaný hruškový koláč s gorgonzolou a ořechy
Swarofka před 8 hodinami
Bramboračka č. 3
IvanaK před 11 hodinami
Králík na česneku a hořčici
Danna před 12 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Zaneta24 před 13 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
xmirex před 13 hodinami
Turecké kynuté koláče
danava před 14 hodinami
Škvarkové uzlíky s karamelovou cibulkou
danava před 14 hodinami
Zelné placky se škvarky
Brumaire před 14 hodinami
Komentáře (22)