Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 409 kJ / 4 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,71 g |
Tuky | 284,57 g |
Vláknina | 35,60 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 442 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 355,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mandle sparíme horúcou vodou, ošúpeme a posekáme nahrubo. V mise ich zmiešame s trstinovým cukrom, postrúhanou kôrou z citrusov, vodou z pomarančových kvetov a s 1 celým vajíčkom.
Krok 2: Lístkové cesto rozdelíme napoly a rozvaľkáme ho. Jednu časť uložíme na dno zapekacej formy, naplníme zmesou posekaných mandlí a kandizovaného ovocia. Odkrojíme okraje tak, aby sme cesto mohli zahnúť asi centimeter dovnútra nad plnku.
Krok 3: Zakryjeme druhým plátom cesta, pritlačíme ho na okrajoch k spodnému a zvyšné cesto odkrojíme. Vrch pokrájame na dieliky ako na pomaranči a koláč potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Krok 4: Pečieme asi 20 minút na strednom rošte v rúre predhriatej na 200°C. Potom koláč vyberieme, rošt v rúre presunieme celkom hore a zapneme gril.
Krok 5: Koláč posypeme mandľovými lupienkami a práškovým cukrom a vložíme ho na 4-5 minút pod gril.
Zveřejněno 6. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vrn5
Moje poznámka
Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vrn5
Nejnovější recepty
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 4 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 4 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 5 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 5 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 5 hodinami
Pomazánka z červené řepy a kuřecího masa
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 21 minutami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 2 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 4 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 4 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 6 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 17 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 19 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 19 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 20 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 20 hodinami
Tématické fráze:
fanda.tncz,
voda z pomarancovych kvetov chut,
zdrcnute testo,
lasagne z listoveho testa.tncz
Suroviny:
těsto listové,
mandle,
cukr třtinový,
lupínky mandlové,
vejce,
kandované citrusové ovoce,
voda z pomerančových květů,
kůra citronová,
kůra pomerančová,
kůra limetková,
cukr moučkový
Komentáře (12)
Kde?
No, někde níže už sem "někdo" dal odkaz...
jestli můžu poradit, tak aby byla bašta na fotce ještě šťavnatější, zkus to bez blesku a nebo raději fotit zpovzdálí a přitáhnout si to, aby se to ostré světlo trochu zředilo
Nejsem fanda koláčů které jsou pečené z listového i vespod - vadí mi to zdrcnuté těsto pod nádivkou. Tady mě zaujal ten úvodní obrázek
Nahradit vodu z pomerančů amerettem je skoro totéž jako nahradit rum fernetem
Myslím, že vodu z pomerančových květů nahradit nelze (mně to voní spíše po jasmínu). Já to zkoušel nahradit pomerančovým aroma, ale není to ono
http://www.labuznik.cz/recept/pastiera-napoletana-...
Třeba tady
http://www.cajkorenikuskus.eu/product.php?id_produ...