Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí lečo s česnekem do skleniček

Zavařené lečo se vám v zimě bude hodit. Tento recept je ozvláštněn přidáním většího množství česneku. Stačí přidat uzeninu, případně zahustit rozšlehanými vejci a máte výbornou a rychlou večeři.

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Maryla337 Maryla337

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 525 kJ /
1 798 kcal
Bílkoviny44,75 g
Tuky66,52 g
Vláknina87,20 g
Cholesterol 54 mg
Sodík 6,61 g
Sůl16,00 g
Sacharidy224,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli, papriku, nakrájená rajčata, česnek a necháme vše změknout, nejlépe na skus al dente. Krok 2: Osolíme a plníme horké do čistých, dobře umytých sklenic. Hrdla sklenic otřeme a zavíčkujeme čistými víčky. Krok 3: Zavaříme 15 minut při 85 °C. Otočené víčkem dolů necháme vystydnout.

TIP: Oblíbené recepty na lečo

Zveřejněno 5. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí lečo s česnekem do skleniček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LlRW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí lečo s česnekem do skleniček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LlRW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Teď se chystám zavařovat lečo, česnek nedávám, ale vyzkouším, díky za tip :-) Vzhledem k množství a že nemám tak veliký hrnec, začala jsem dělat v troubě ve velkém pekáči.. a už nebudu jinak, má to krásnou barvu, přihazuji zeleninu postupně jak krájím, není potřeba tak často míchat..pokud nechci zavařovat , tak ještě do toho velikého množství dám kelímek plnotučné hořčice (ten menší) hořčice je konzervant a na chuti to není vůbec poznat.. :-) ale většinou ze strachu to raději ještě proženu na 85°a 25 minut zavařovacím hrncem :-) .. miluji lečo :-) a rajčata si ted už i loupu, je to lepší :-) , takže spařím (naskládám do dřezu a zaliji vodou s rychl. konvice, někdy 2x) a pak jednoduše rukou, dlaní stáhnu :-)

Vojtěch Harant 26. 8. 2017 08:50
Česnek to není špatný nápad vyzkouším a už se těším lečo miluji díky za tip:-*

s česnekem nedělám,zkusím:-K:-K

Tématické fráze:
lečo na zavaření, jak zavařit domácí lečo, lečo s cuketou recept na zavaření, domácí lečo na zavaření, domácí lečo, lečo s česnekem, recept na zavareni leča, lečo recept na zavaření, lečo do sklenic, zavaření leča, domaci leco zavareni, domací lečo zavařít, jak zavařit papriku,rajčata a cibuli, jak zavařit lečo, pikantní domácí lečo na zavaření, domácí zavařit lečo, domácí lečo zavařování, zavařeni lečo, lečo zavaření, recept domácí lečo

Suroviny:
paprika čerstvá zelená, kapie, rajče, cibule, česnek, sádlo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu