Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka z pomazánkového másla

Pomazánkové máslo je v české kuchyni čím dál oblíbenější. Připravíte z něj pomazánky, omáčky, variaci na tiramisu i cheesecake. Ale co takhle zkusit připravit moučník? Bábovka z pomazánkového másla je vláčná a chutná, tak se pustťe do pečení.

Hodnocení receptu je 4,9 (63×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Radka Oppolzerova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 517 kJ /
2 514 kcal
Bílkoviny73,22 g
Tuky44,74 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 773 mg
Sůl2,24 g
Sacharidy450,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme do nadýchané pěny. Krok 3: Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a pomazánkové máslo. Krok 4: Těsto rozprostřeme do bábovkové formy, vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut při 160 °C. Krok 5: Správné propečení těsta vyzkoušíme špejlí. Krok 6: Upečenou bábovku vyjmeme z trouby, necháme asi 5-10 minut odpočinout a poté vyklopíme. Krok 7: Bábovku necháme vychladnout, pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.

TIP: Jak ochutit bábovku

Zveřejněno 29. 5. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pxm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pxm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (69)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mně se bábovka ještě v troubě propadla, je sražená. Troubu jsem neotvírala. Mohla by mi nějaká zkušená kuchařka poradit, čím se to mohlo stát?
Nemůže to být tím, že vajíčka a pom. máslo bylo přímo z lednice? Nebo tím, že 150 stupňů je málo? Vzhledem k tomu, že je nás tu takových víc (dle komentářů), někde jsme asi udělaly chybu. Za rady předem děkuji.

Pekla v podstatě moje 10ti letá dcera a bábovka je super! Super!! Už je půlka pryč!! Jinou už dělat nebudu!!! :-K

To je tedy neštastná bábovka , když tam nejde mléko , dám zakysanku a je to super:-O

Prosim. Jak velke pomazankove maslo? Ja dala 200gramove a babovka se zdrcla????, to se mi jeste s zadnou nestalo????predem dekuji za odpoved

luxusní, vláčná chutná, přidal jsem hrst hrozinek a k pomazánkovému máslu jeden kelímek zakysané smetany,
je nadýchaná nedrobí se

Miroslava Váňová 1. 9. 2017 00:33
Babovka by mohla být dobrá ještě z vlaš ořech .Ráno určitě vyskouším
:yes:

:yes: je vynikající,škoda že nejde přidat fotka jak se mi krásně povedla :-)

jednoduchá a výborná :-):yes:

Bábovka je výborná:yes:,dneska jsem upekla,a už je půlka pryč;-)

Včera jsem pekla a je vynikající!!! Určitě budu dělat častěji! :-):yes:

Babovku jsem vcera upekla a do pul hodiny bylo po ni. Je vynikajici. Ve vetsine babovek je olej a pak jsou moc mastne. Tato mastna neni, pouze krasne vlacna. Urcite ji budu pravidelne delat. Moc dekuji za super recept! :yes::yes::yes:

Super recept. Nemusela sem vůbec nic měnit. Babovka je výborná vláčná. Upekla se perfektně. Doporucuji.:yes:

recept me nadchl a dnes zkusim udělat :-:-KK:

Dnes jsem upekla a manžel chválil,prý jinou dělat nemám,na vsechny co jsem kdy pekla nadává,že se drobi a koooooonecne s touto je spokojený,tak mám ohromnou radost,pridavam bodik a velký dík Ivulinko :):yes::-):-p:-*:-D:-))

Já ještě přidávám tip - vysypávám formu na bábovku kokosem, taky velice dobré :-)

Tak se mi také propadla a zdrcla už budu péct jen podle vyzkoušenych receptů:-((

Tak bohužel mě taky bábovka sedla ;-(, dopecu a uvidím co z toho bude...

Pekla jsem ze spaldove mouky misto klasicke polohrube, do testa jsem nasypala hrst brusinek... Misto pomazankoveho masla jsem dala vanicku (250g) mascarpone. Vyborna!!!

před 1/4 hodinou jsem ji nakrojila a už skoro není.... Moc nám chutná!:yes::yes::yes:

Mě se zdrcla ...proč ??? Ale chuť je výborná :yes:

Majkaz 91 21. 11. 2016 19:11
Katka : Zdrcla se,protože jsi otvírala troubu.Když dáš bábovku do trouby,nesmíš ji asi 20 minut otevírat.Troubu vypni,když vidíš ,že okraje bábovky se začínají od formy oddělovat.Nech asi 10 minut a teprve potom vyndej,překlop na rovný talíř nebo podnos a formu nechej,dokud nevysytdne.Je potřeba hlídat teplotu a čas pečení.Tak ať se příště nezdrcne! Majka

výborná :yes:

Je moc dobrá, že za chvíli asi ani nezbyde, moje maminka nám ji pekla, když jsme byli malí a vždy jsme se na ni s chutí vrhli.
S pochvalou uděluji bodík a fotečku:-K

Tohle byl můj první pokus pečení z pomazánkového másla. Velice mě překvapila. Vláčná a velmi dobrá. :-) Prošla i zkouškou v podobě ochutnávky moji malé a ta se oblizuje ještě teď. Výborné :yes:

Výborná, krásně vláčná bábovka. Přidala jsem rozinky naložené v rumu a ještě trochu rumu. :-p:-p:yes:

Tématické fráze:
buchta s krémem z pomazánkového másla, babovka s pomazankovym maslem, těsto z pomazánkového másla, bábovka s mascarpone, bábovka z mascarpone, vláčná bábovka, buchta s jablky z pomazankoveho masla, recepty s pomazankovým máslem, pečeme dorty, řezy z pomazánkového másla, pečení babovky, krém z pomazánkového másla se šlehačkou, mascarpone babovka, pečení s pomazánkovým máslem, recept na bábovku, pizza z pomazánkové másla, buchta pomazankove maslo, moučník s pomazánkovým máslem, domácí pizza z pomazánkového másla, bábovka z pomaz.másla

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, pomazánkové máslo, kůra citronová, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu