Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 682 kJ / 1 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,90 g |
Tuky | 10,40 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 367,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouku, sůl a droždí, postupně přidáváme vodu a zpracujeme do hladkého těsta.
Krok 2: Na teplém místě necháme vykynout 40 min., poté vyválíme na cca 3 cm silnou placku, 4 x přehneme (napůl zleva doprava a shora dolů) a dáme znovu na 30 min. kynout.
Krok 3: Po druhém vykynutí rozdělíme na 4 bochánky a na pomoučněné utěrce vyválíme, vymačkáme a vyválíme rukama 4 bagety.
Krok 4: Umístíme na plech na pečicí papír, nožem nakrojíme 3-4 vrchní zářezy, necháme pod utěrkou ještě cca 10 min. kynout a pečeme cca 20 min. v troubě vyhřáté na 240°C.
Krok 5: Po upečení necháme na mřížce vychladnout.
Zveřejněno 6. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské bagety ze čtyř surovin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jmQ
Moje poznámka
Francouzské bagety ze čtyř surovin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jmQ
Nejnovější recepty
Jahodový džem s rebarborou
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninový salát – co lednice nabízí
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s ochuceným sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Tortilla s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Plněná mini tortilla
Přidáno před 4 hodinami
Řezy z knedlíků a brokolice
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čajová kolečka
sarik před 22 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
iveta.kroul před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
LucieKrou před 3 hodinami
Domácí chleba z trouby
LucieKrou před 3 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
LucieKrou před 3 hodinami
Čokoládové řezy s karamelem
Tynagaz před 3 hodinami
Placičky z bramborové kaše
brtna před 4 hodinami
Brambory se špekáčky na pivu
Pencroo před 4 hodinami
Kovbojské fazole
brtna před 4 hodinami
Křehký strouhaný jablečný koláč
Nikol005 před 4 hodinami
Tématické fráze:
bageta ze suseneho drozdi,
bagety ze suseneho drozdi,
francouzská bageta ze sušeného droždí,
bagety bez droždí,
francouzské droždí,
francouzská bageta,
bageta s droždí,
bageta bez droždí,
francouzské bulky,
bageta ze sušeného droždí recept,
bagetky bez droždí,
francouzské bagety,
bagety se sušeného drozdi,
bageta ze ze sušeného droždí,
francouzské bagety recept,
francouzské bagety ze sušeného droždí,
francouzská bageta recept,
recept francouzska bageta že sušeného drozdi,
francouzske bagety susene drozdi,
bageta recept susene drozdi
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
droždí sušené,
voda
Komentáře (12)
netušila jsem, že se odvozuje od té dlouhé doby kynutí, spíš jsem připisovala tvaru a vzhledu...název jsem použila ze zdroje, ale pokud je potřeba, změním ho...
Proč jsou francouzské? Ty s tímhle názvem mívají v těstě minimum droždí a kynou třeba celý půlden nebo přes noc.