Jahodové knedlíky se smetanovou omáčkou
Slaďoučké knedlíky plněné jahodami jsou vždy skvělé. Když je navíc přelijete jemnou omáčkou z vyšlehané smetany, vanilkového cukru a žloutku a doplníte jahodovým rozvarem, povýšíte tuto klasiku na nezapomenutelný zážitek pro celou rodinu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 488 kJ / 1 073 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,36 g |
Tuky | 15,89 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 472 mg |
Sodík | 116 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 197,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky vyklepneme žloutek, přidáme vanilkový i moučkový cukr a metličkou vše vyšleháme do pěny.
Krok 2: Smetanu na plotně ohřejeme (nesmí přijít do varu) a pomalu ji přiléváme za neustálého míchání k žloutkové pěně.
Krok 3: Omáčku opět necháme prohřát zhruba 5 minut na plotně (nevaříme), odstavíme a po vychladnutí dáme ztuhnout do lednice.
Krok 4: Mezitím si vytvoříme těsto. V míse spojíme tvaroh, máslo, vejce, špetku soli, moučkový cukr a polohrubou mouku. Pozor s moukou, raději méně než více, jinak by bylo těsto moc tuhé.
Krok 5: Do vypracovaného těsta zabalíme jednotlivé očištěné jahody.
Krok 6: Knedlíky opatrně vkládáme do hrnce s vroucí vodou a necháme vařit zhruba 8 minut.
Krok 7: Omyté a nekrájené jahody prohřejeme na rozpuštěném másle. Vaříme jenom chvíli, aby jahody neztratily barvu.
Krok 8: Uvařené knedlíky servírujeme přelité smetanovou omáčkou a jahodovým rozvarem.
Zveřejněno 5. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové knedlíky se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4J27
Moje poznámka
Jahodové knedlíky se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4J27
Nejnovější recepty
Domácí libečková sůl
Přidáno před 2 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 6 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 7 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 7 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 7 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 11 minutami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 2 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 4 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 6 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 6 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 9 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 20 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 21 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 22 hodinami
Tématické fráze:
jahodová poleva na knedlíky,
jahodové knedlíky s mascarpone,
jahodová omáčka na knedlíky,
poleva na ovocné knedlíky,
smetanova poleva na knedlíky,
pudinkova poleva na knedlíky,
smetanovy přeliv na ovocne knedlíky,
vanilková poleva na knedliky,
jahodové knedlíky recept,
poleva na jahodové knedlíky,
jahodové knedlíky,
poleva jahodova na knedliky,
poleva na kynuté knedlíky,
jahodove knedliky se slehackou,
smetana na knedlíky,
smetanová poleva na ovocné knedlíky,
jahodove knedlíky s omáčkou recept,
omáčka z jahody,
smetanova poleva recept,
smetanova omačka na knedliky
Suroviny:
jahody,
tvaroh měkký,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
sůl,
smetana ke šlehání,
žloutek,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
jahody,
máslo
Komentáře (4)