Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 47 393 kJ / 11 327 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 176,54 g |
| Tuky | 603,61 g |
| Vláknina | 13,50 g |
| Cholesterol | 2,36 g |
| Sodík | 1,77 g |
| Sůl | 4,62 g |
| Sacharidy | 1 290,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, ořechy, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné pěny. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a na 175 stupních pečeme asi 50 minut.
Krok 2: Krém:
Z mléka, mouky, vanil.cukru uvaříme hustou kaši do které vmícháme tuk a necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, zašleháme do hladka kaši a dochutíme rumem. Krok 3: Vychladlý korpus rozkrojíme na tři pláty, pokapeme rumem, potřeme marmeládou, krémem a dáme na sebe. Trochu krému si necháme, tím potřeme celý povrch a boky dortu. Dáme do chladna stuhnout. Krok 4: Mezitím si uděláme marcipán, cukr s mlékem si prosejeme na vál, přidáme vodu, olej, med, tresť a vypracujeme hladkou tuhou hmotu. Krok 5: Vodu nepřidáváme, ale ruce si máčíme ve vodě asi tak 3x až 4x. Krok 6: Mezi dvěma mikroteny si hmotu rozválíme na sílu asi 4 mm a potáhneme celý dort, uhladíme. Se zbytku marcipánu barvíme a tvoříme ozdoby na dotvoření dortu. Na dort je přilepujeme pouze tak, že si místo potřeme trochu vodou, ale ne moc.
Z mléka, mouky, vanil.cukru uvaříme hustou kaši do které vmícháme tuk a necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, zašleháme do hladka kaši a dochutíme rumem. Krok 3: Vychladlý korpus rozkrojíme na tři pláty, pokapeme rumem, potřeme marmeládou, krémem a dáme na sebe. Trochu krému si necháme, tím potřeme celý povrch a boky dortu. Dáme do chladna stuhnout. Krok 4: Mezitím si uděláme marcipán, cukr s mlékem si prosejeme na vál, přidáme vodu, olej, med, tresť a vypracujeme hladkou tuhou hmotu. Krok 5: Vodu nepřidáváme, ale ruce si máčíme ve vodě asi tak 3x až 4x. Krok 6: Mezi dvěma mikroteny si hmotu rozválíme na sílu asi 4 mm a potáhneme celý dort, uhladíme. Se zbytku marcipánu barvíme a tvoříme ozdoby na dotvoření dortu. Na dort je přilepujeme pouze tak, že si místo potřeme trochu vodou, ale ne moc.
Zveřejněno 18. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort pro hokejového fandu.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QBj7
Moje poznámka
Dort pro hokejového fandu.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QBj7
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zázvorem
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené tortilly s tuňákem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Škvarkovka podle dědečka
Přidáno před 15 hodinami
Fofrová nivová pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Špekáčky na černém pivu se zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křupavé bramboráky
Zdeninka19 před 21 minutami
Jogurtová bábovka s pudinkem
KoRaNiSaH před 2 hodinami
Nejlepší špenát
[email protected] před 3 hodinami
Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši
Fitulka před 3 hodinami
Pohanka s restovanou zeleninou
Fitulka před 3 hodinami
Středomořský rajčatový salát
Fitulka před 3 hodinami
Žitný chleba
jitka1963vlasim před 3 hodinami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
Fitulka před 3 hodinami
Cukrová poleva na perníky
Kaill před 5 hodinami
Kroupy s houbami a uzeným masem
Fitulka před 6 hodinami
Tématické fráze:
dort hokej,
dort pro hokejistu,
marcipánový hokejový dort,
hokejista z marcipánu,
dort s hokejistou,
dorty pro hokejisty,
ozdoby na dort hokejista,
marcipánový dort pro hokejistu,
dort hokej,
dorty hokej,
hokejista z mandlovky na dort,
marcipanovy dort s hokejisty,
dort hokejista,
dort slavie hokeje,
dort s hokejista,
dort pro fandu slavie,
dorty pro hokej,
ozdobeni dortu slavia,
dort pro maleho hokejistu,
marcipánový hokejista
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
olej,
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
ořechy vlašské,
máslo,
cukr moučkový,
mléko,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
tuk 100%,
rum,
marmeláda rybízová,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
voda,
med tekutý,
olej,
tresť mandlová sladká,
potravinářské barvivo
Komentáře (2)