Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tagliatelle s hříbkovou omáčkou a masovými koulemi

Těstoviny doplněné masovými koulemi potěší každého gurmána. Jemná chuť hub se krásně propojí s kořením, smetanou i šťavnatým masem a vznikne tak syté jídlo, které zahřeje a skvěle se hodí pro rodinný oběd.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 885 kJ /
929 kcal
Bílkoviny79,52 g
Tuky44,51 g
Vláknina12,32 g
Cholesterol 589 mg
Sodík 414 mg
Sůl1,06 g
Sacharidy34,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso dáme do misky. V kastrůlku na oleji orestujeme cibulku nakrájenou na kostičky a přimícháme k masu. Krok 2: Přidáme sůl, pepř, trochu koření na masové koule, česnek, vajíčko a strouhanku. Tvoříme koule, které ze všech stran orestujeme na oleji. Zatím odložíme stranou. Krok 3: V menším kastrůlku rozpustíme trochu másla a přidáme hříbky. Krátce orestujeme, podlijeme vínem. Krok 4: Necháme víno vyvařit. Dochutíme solí a pepřem. Krok 5: Smetanu vyšleháme ne moc do tuha, vlijeme k houbám a promícháme. Necháme zhoustnout, nemusíme zahušťovat. Krok 6: Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Krok 7: Omáčku podáváme s těstovinami a masovými koulemi.

TIP: Jak využít hříbky v kuchyni - rady a tipy

Zveřejněno 20. 1. 2016

Poznámka autorky terezicka1

1 hrnek = 250 ml

Složení koření na masové koule: oregano, cibule, bazalka, máta, petržel, tymián

Další mé recepty najdete zde: http://www.vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xwRJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xwRJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Sytý oběd pro celou rodinu. 😊

hosta...děkuji :-)

Parádní fotky, hezké recepty - už jsem tě od listopadu postrádala, vítej:yes:

Jee, děkuji moc za krásný komentář. Je to spíš taková moje kuchařka, kam vždycky prostě kouknu na nápad a zároveň doufám, že tím inspiruji ostatní. Dávám tam jen jídla, který jsou nějak nejlépe vyfoceny. Někdy se povede, někdy ne. :-K:-)

Ahoj Terko, koukla jsem na Tvé stránky a všechny recepty i fotky se mim moc líbily. Píšeš tam, že nejsi žádná food bloggerka, ani žádná kuchařka či cukrářka, ale že jsi zbytečně skromná:-K. Fotky i recepty jsou úžasné, určitě něco vyzkouším, i když to nebude taková krása jako máš ty:-p, nejsem moc šikovná:-O.

Tématické fráze:
těstoviny s hříbkovou omáčkou, hovězí s hříbkovou, tagliatelle s kurecim a hribky, těstoviny s hribkovou omáčkou a kuřecím masem, těstoviny s hříbkovou, testoviny s masovimi koulemi, tagliatelle s houbovou omackou a masove kulicky, zapečené žampiony s masovými koulemi, hovězí s hříbkovou omáčkou, svedske kulicky s houbovou omackou, koule z mletého masa s hribkovou, hribkova omacka se listovym spenatem, testoviny s masovymi koulemi

Suroviny:
maso hovězí mleté, koření, cibule, česnek, vejce, strouhanka, sůl, pepř mletý, olej, houba hřib, smetana, víno bílé, máslo, sůl, pepř mletý, máslo, těstoviny

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu