Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 937 kJ / 1 419 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,87 g |
Tuky | 30,53 g |
Vláknina | 19,70 g |
Cholesterol | 921 mg |
Sodík | 10,29 g |
Sůl | 21,14 g |
Sacharidy | 137,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve očistíme krevety- odtrhneme hlavu, oloupeme krunýř, na hřbetu uděláme řez a vyndáme cévu.
Vývar nalijeme do kastrolu a dáme na prudký plamen. Přivedeme ho k varu.
Do vývaru přidáme galangal/ zázvor nakrájený na plátky, citronovou trávu (odstraníme kořen, plochou nože podrtíme a nakrájíme na zhruba centimetrové plátky) a limetkové lístky. Necháme povařit zhruba 10 minut. Krok 2: Přidáme krevety, chilli pastu a rybí omáčku a vaříme zhruba 4 minuty.
Přidáme houby a vaříme dalších zhruba 8 minut.
Přidáme chilli papričky a cherry rajčátka a lehce povaříme, už tak maximálně minutku. Vypneme sporák. Krok 3: Podle chuti přidáme limetkovou šťávu, případně ještě rybí omáčku. Vmícháme kondenzované mléko, ochutnáme, a přidáme případně ještě limetkovou šťávu či rybí omáčku dokud to „není ono“.
Na závěr posypeme čerstvým koriandrem.
Vývar nalijeme do kastrolu a dáme na prudký plamen. Přivedeme ho k varu.
Do vývaru přidáme galangal/ zázvor nakrájený na plátky, citronovou trávu (odstraníme kořen, plochou nože podrtíme a nakrájíme na zhruba centimetrové plátky) a limetkové lístky. Necháme povařit zhruba 10 minut. Krok 2: Přidáme krevety, chilli pastu a rybí omáčku a vaříme zhruba 4 minuty.
Přidáme houby a vaříme dalších zhruba 8 minut.
Přidáme chilli papričky a cherry rajčátka a lehce povaříme, už tak maximálně minutku. Vypneme sporák. Krok 3: Podle chuti přidáme limetkovou šťávu, případně ještě rybí omáčku. Vmícháme kondenzované mléko, ochutnáme, a přidáme případně ještě limetkovou šťávu či rybí omáčku dokud to „není ono“.
Na závěr posypeme čerstvým koriandrem.
Zveřejněno 2. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Thajská polévka TOM YAM GOONG
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PE61
Moje poznámka
Thajská polévka TOM YAM GOONG
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PE61
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 22 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 32 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Tématické fráze:
tom yam polévka,
thajská polévka tom yam,
tom yam,
polevka tom yam,
tom yam goong,
tom yam recept,
recept tom yam,
tom kha goong,
tom yam pasta,
thajská polévka,
tomyam,
thajské polévky,
polevka thom yam,
recept na tom yam,
recept tom yam kuřecím masem kokosové mleko,
tom jam polévka,
thajská polévka tom yam s kokosovým mlékem,
tom.yam polevka,
thom yam,
kurecí tom yam
Suroviny:
krevety,
vývar kuřecí,
galangal,
tráva citronová,
limetka,
hlíva ústřičná,
pasta chilli,
omáčka rybí,
šťáva limetková,
chilli paprika čerstvá,
mléko kondenzované,
likér cherry,
koriandr čerstvý
Komentáře (2)