Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený jahodový dort z domácího krému

Nepečený jahodový dort je ideálním dezertem pro horké letní dny. Tento dort kombinuje lehkou a krémovou náplň s čerstvými jahodami, které mu dodávají nádhernou barvu a neodolatelnou chuť.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mama v kuchyni Mama v kuchyni

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min Bez dob odkapávání tvarohu, jogurtu a jahod

60 min (60 min příprava, Bez dob odkapávání tvarohu, jogurtu a jahod)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 582 kJ /
1 573 kcal
Bílkoviny88,17 g
Tuky26,79 g
Vláknina6,40 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 2,26 g
Sůl5,34 g
Sacharidy241,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílý jogurt, tvaroh a cukry smícháme. Jahody nahrubo rozmixujeme a celé, i se šťávou, je vmícháme do tvarohovo-jogurtové směsi a tím získáme krém. Krok 2: Připravíme vyšší nádobu a látkovou plenu, starý kapesník či kuchyňskou utěrku. Tu k hrnci přichytneme gumičkou nebo ji podložíme sítem (můžeme plenu zachytit i dobře držící poklicí). Krok 3: Nalijeme krém na plenu, dobře utáhneme (dáme pozor, aby se neprověšovala). Dáme odpočívat alespoň na 12 hodin do lednice. Krok 4: Asi polovinu cukrářských piškotů rozpůlíme a vyložíme po obvodu dortové formy. Dno můžeme lehce potřít vodou nebo odkapanou ovocnou šťávou, piškoty ji nasají a budou tak lépe držet. Dno taktéž vyložíme zbývajícími piškoty. Na ně navrstvíme odkapaný krém a dáme opět chladit do lednice. Krok 5: Připravíme želé podle návodu, necháme chvíli vychladnout, aby mělo pokojovou teplotu. Mezitím očistíme a nakrájíme jahody, které navrstvíme na krém. Na závěr nalijeme vychladlé želé. Necháme ještě chvilku tuhnout v lednici a pak můžeme servírovat.

TIP: Želé nebo želatina s ovocem ozdobí celý dort

Zveřejněno 17. 7. 2016

Poznámka autorky Mama v kuchyni

Ač nepečený, časově tento dezert zabere o něco více než pečení, než bude hotový, jeden den si totiž počkáte. Co se pracnosti týče, je ale opravdu jednoduchý, takže se nebojte mu ten čas dopřát.

Plenu k hrnci přichytneme gumičkou nebo ji podložíme sítem (můžeme plenu zachytit i dobře držící poklicí). Pokud vám postup na přípravu něco připomíná - ano, je to vlastně něco jako domácí lučina na sladko ;-) Pozor, odkapanou jahodovou syrovátku rozhodně nevylévejte - můžete pak do ní uvařit želé nebo ji jen tak vypít, je sama o sobě výborná a syrovátka je zdravá.

Tento a všechny další mé recepty najdete na http://www.mamavkuchyni.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený jahodový dort z domácího krému

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n95D

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený jahodový dort z domácího krému

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n95D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jahodový krém do dortu, jahodový krém na dort, nepečený dort, nepečený jahodovy dort, krem do nepeceneho dortu, jahodový krem, nepecene dorty, recept na jahodový krém na dort, nepečené dorty recepty, jahody krém na dort, jahodový nepečený dort, jahodovy dort, dortový jahodový krém, nepeceny kremovy dort, jahodovy dortovy krem, příprava krému na dorty, top recepty nepečeny jahodovy dort, nepečený dort s jahodami, dort z bílého jogurtu, krémy do nepečených dortů

Suroviny:
jogurt bílý, tvaroh, cukr krupice, piškoty cukrářské, jahody, cukr vanilkový, želatina, jahody čerstvé

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu