Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 503 kJ / 2 749 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 71,78 g | 
| Tuky | 86,88 g | 
| Vláknina | 22,76 g | 
| Cholesterol | 295 mg | 
| Sodík | 8,17 g | 
| Sůl | 20,31 g | 
| Sacharidy | 408,71 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Prosátou mouku nasypeme do mísy, utvoříme v ní důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru a vlažnou vodu a lehce zamícháme s droždím. Necháme na teplém místě stát asi 15 minut, aby nám vykynul kvásek.
	Krok 2: Brambory se zakysanou smetanou a olivovým olejem rozmixujeme na hladké pyré. Přidáme ho do mísy k mouce a vykynuté mu kvásku, osolíme a vypracujeme těsto. Je-li třeba, přikápneme ještě trochu vody, ale těsto musí zůstat dost husté.
Přikryjeme ho utěrkou a necháme 20 minut v klidu. Krok 3: Pak ho rozdělíme na 16 částí.
Z každé části vyválíme dva dlouhé válečky tlusté asi 1 cm. Spleteme je dohromady a konce spojíme do věnečku.
Naskládáme je na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Část věnečků můžeme posypat mákem, část sezamem a část strouhaným sýrem. Věnečky necháme ještě 15 minut kynout a potom pečeme při 180°C asi 15-20 minut dozlatova.
Přikryjeme ho utěrkou a necháme 20 minut v klidu. Krok 3: Pak ho rozdělíme na 16 částí.
Z každé části vyválíme dva dlouhé válečky tlusté asi 1 cm. Spleteme je dohromady a konce spojíme do věnečku.
Naskládáme je na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Část věnečků můžeme posypat mákem, část sezamem a část strouhaným sýrem. Věnečky necháme ještě 15 minut kynout a potom pečeme při 180°C asi 15-20 minut dozlatova.
Zveřejněno 14. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Bramborové věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q8O5
Moje poznámka
					
				
Bramborové věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q8O5
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							bramborovy venecek, 
						
						
							venecky z bramborové kaše, 
						
						
							věnečky recept, 
						
						
							recept na věnečky, 
						
						
							brambory na slano se sezamem
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							droždí, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							voda, 
						
						
							sůl, 
						
						
							brambory, 
						
						
							smetana zakysaná, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							vejce, 
						
						
							semínka sezamová
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (8)