Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta Vanilkový obláček

Vanilkový obláček - přesně takový tento moučník je - lehoučký a nadýchaný, vonící vanilkou a plný máslové náplně s rozinkami. Velkou výhodou je, že ho stačí naplnit a vytvarovat. Upéct ho můžete i v domácí pekárně.

Hodnocení receptu je 4,9 (85×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 277 kJ /
3 651 kcal
Bílkoviny87,59 g
Tuky180,20 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 388 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy410,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin zpracujeme těsto a necháme vykynout. Krok 2: Připravíme náplň. Máslo utřeme s cukrem a žloutkem. Rozinky namočíme v rumu. Krok 3: Z těsta vyválíme placku asi 20x40 cm a potřeme ji náplní, posypeme rozinkami, můžeme pokapat i rumem. Zabalíme do závinu. Krok 4: Kulatou dortovou formu vymažeme tukem nebo dno vyložíme pečicím papírem. Krok 5: Závin nařežeme na kusy asi 7 cm velké a pokládáme je na výšku vedle sebe řeznou stranou nahoru. Krok 6: Ve formě necháme kynout ještě asi 15 minut. Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 15 minut. Krok 8: Mezitím připravíme smetanovou polevu. Ve smetaně rozmícháme vanilkový cukr. Krok 9: Když buchta začne růžovět, polijeme ji smetanovou polevou a dopékáme dalších 15 minut. Zkusíme špejlí, zda se těsto na špejli nelepí. Krok 10: Vychladlou buchtu pocukrujeme a podáváme.

Zveřejněno 17. 8. 2008

Poznámka autorky Hella

Buchtu můžeme připravit i péci v domácí pekárně. Závin pak svineme na délku jen 20 cm a přeřízneme jen napůl. Vzhledem k tomu, že buchta dost nabyde a špatně se pak krájí, je lepší i v pekárně dělat jen z polovičního množství.

Náplň můžeme upravit tak, že máslo přimícháme do vanilkového pudinku z 250 ml mléka a jednoho prášku. Nebo ji můžeme ochutit vaječným likérem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta Vanilkový obláček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD5W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta Vanilkový obláček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD5W

Marie

Komentáře (99)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Včera upečeno, buchta je moc dobrá!!!! Jako náplň jsem použila tvaroh (potřebovala jsem spotřebovat kostku tvarohu). Moc ráda se k receptu vrátím!!!!<3:-K

Buchta je skvělá! Včera jsem pekla, náplň jsem dala napůl makovou a ořechovou a super! Určitě ji zase někdy upeču :-K

Když dáváte různé náplně nevytečou do formy?

Moc nám chutná, peču jí často, střídám náplně, tvaroh, mák, pudink, dnes jablka s mákem.

těsto nadýchaný,ale něco mi tam chybí,je to mdlý ,málo sladký,druhý den nic moc

Vanilkový obláček jsem pekla už víckrát Moc nám chutná

Hmm, fakt dobrota. To my můžeme. ;-)

Drahomíra 2. 11. 2016 07:16
Tuto buchtu dělám i s mákem, tvarohem, jablky. Nebo s krémem a posypu brusinkama. A vždycky je vynikají a hned snědená:yes:

vynikající zaprášilo se po ní uloženo a darováno i dcerce :yes::-)

Buchta výborna.Snědla se do posledního kousku.Aby nic z formy nevyteklo,namočím pečící papír do vody,vymačkám,tím změkne a obložím tím pohodlně celou formu.

Vyzkoušeno a je výborná. :-p Včera jsem ji upekla a dnes už není. Určitě znovu upeču :yes:

Tématické fráze:
buchta recept, buchta se smetanou, buchta do formy, jorkšírský pudink, rychle buchty se smetanovou naplni, francouzská buchta, recept buchta, buchta oblaka, pečeme levně, vynikající buchta, buchta do dortove formy, pečeme v silikonové formě, pečeme rychle a levně, vanilkové obláčky, buchta ze šlehačky, vanilkova oblaka, buchta s vaječným likérem, valentynska buchta, buchta oblacky, oblaka buchta

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, olej, cukr krupice, vejce, droždí sušené, sůl, mléko, máslo, žloutek, cukr vanilkový, rozinky, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu