Suroviny
Porce: cca 4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 577 kJ / 3 245 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 507,50 g |
| Tuky | 135,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,95 g |
| Sodík | 1,85 g |
| Sůl | 4,50 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jehněčí kýtu jsem omyl, prolisoval česnek se solí, přidal trochu oleje, tymiánu, rozmarýnu. Rozmíchanou směsí jsem vydatně celou kýtu potřel a uložil na dva dny do ledničky. V den přípravy jsem pokrájel zeleninu, dal na pekáček s troškou sádla, a vložil na mírný stupeň do trouby. Kýtu jsem zběžně oškrabal od česneku /nevyhazoval/ a zprudka ji restoval na pánvi. Poté jsem kýtu prošpikoval špalíčkymražené slaniny,.
Krok 2: Prošpikovanou opečenou kýtu jsem položil na mírně osmaženou kořenovou zeleninu, shora polil výluhem z naložení, včetně seškrabaného česneku, přidal trochu piva, a zakryté, na mírném ohni, cca 2,5 hodinky pekl. Průběžně jsem kontroloval, podléval výpekem. Po 2,5 hodinách jsem sebral většinu zeleniny a šťávy /co šlo odebrat/, vrátil tuk zpět a odkrytou kýtu na vyšší teplotu nechal "chytit barvu". Zeleninu s výpekem jsem propasíroval, trochu povařil, zredukoval. Pak mírně zahustil troškou mouky.
Krok 3: Servíroval jsem se šťouchaným bramborem a přelivem z výpeku a zeleniny.
Zveřejněno 22. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkova jehněčí kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Eg
Moje poznámka
Kadlíkova jehněčí kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Eg
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 2 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 2 hodinami
Sardinková pomazánka podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší marokánky
Lada008 před 20 minutami
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 1 hodinou
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 1 hodinou
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 1 hodinou
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 2 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 4 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 5 hodinami
Tématické fráze:
jehněči kyta,
jehněčí kýta recept,
jehněčí kýta recepty,
ovčí kýta,
naloženi jehněči kyty,
jak nalozit jehneci kytu,
jak připravit jehněčí kýtu,
recept na jehněčí kýtu,
ovčí kýta recept,
jehněčí kýta naložení,
ovčí kýta recepty,
recept na ovčí kýta recept,
jehnečí připrava,
jak nalozit ovci kytu,
příprava jehněčí kýty,
kýta z ovce,
uzene jehneci,
recept ovčí kýta,
jehneci nalozeni kořenová zelenina,
jehněčí kýta s kostí
Suroviny:
kýta jehněčí,
slanina uzená,
česnek,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
sádlo,
máslo,
olej,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
rozmarýn
Komentáře (9)
No, tu hmotnost bych tam raději nepsal
Ještě jsem nešpikoval předem restované maso
Díky, to beru
...a s tím špikováním se mi fakt ulevilo