Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 510 kJ / 2 034 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,40 g |
| Tuky | 10,29 g |
| Vláknina | 30,35 g |
| Cholesterol | 3 mg |
| Sodík | 4,29 g |
| Sůl | 10,60 g |
| Sacharidy | 407,75 g |
Postup přípravy
Hodinu před zaděláním těsta do rozkvasu přidáme pšeničnou mouku a cca 180 g vody z odměřeného množství, jakžtakž promícháme necháme proběhnout autolýzu - mouka bobtná, rozvíjí se lepková struktura. Krok 2: Po hodině přidáme ve zbytku vody rozmíchanou sůl a kmín a vmísíme do těsta, které necháme nakynout - 1-2 hodiny, opět podle okolního tepla. Krok 3: Vykynuté těsto vyškrábneme na pomoučený stůl, zformujeme do bochníku, poprášíme ho moukou a uložíme do moukou vysypané ošatky kynout. I s ošatkou můžeme vsunout do velikého igelitového sáčku - kolem těsta se vytvoří vlhké a teplé prostředí, které kynutí napomáhá. Krok 4: Vykynutý bochník opatrně a s oporou ruky vykulíme na plech s pečící fólií, ometeme z něj mouku, postříkáme ho vodou z rozprašovače a dáme upéct do dobře vyhřáté trouby.
Peču na dlaždici, kterou rozpaluji spolu s troubou, takže bochník na ni z plechu sešoupneme i s fólií. Při 220°C je upečeno za 45-50 minut.
Zveřejněno 23. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní bochník se syrovátkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DOo6
Moje poznámka
Letní bochník se syrovátkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DOo6
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 11 minutami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 46 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 1 hodinou
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 1 hodinou
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 1 hodinou
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 3 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Tématické fráze:
recepty ze syrovátky,
recepty se syrovátkou,
chléb zadělaný syrovátkou
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka celozrnná žitná,
voda,
syrovátka sušená,
mouka chlebová pšeničná,
kmín drcený,
sůl
Komentáře (5)