Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory zapečené s brynzou

Zapečené brambory s brynzou a uzeným masem jsou sytým rodinným obědem z jednoho pekáčku. Syrové brambory vrstvíme s cibulí, brynzou a uzeným, zalijeme smetanou s vejci a pomalu zapečeme dozlatova v troubě.

Hodnocení receptu je 4,7 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 867 kJ /
1 641 kcal
Bílkoviny106,59 g
Tuky81,64 g
Vláknina18,40 g
Cholesterol 778 mg
Sodík 2,24 g
Sůl5,51 g
Sacharidy112,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Uzené maso nakrájíme na menší kostky. Krok 2: Ve smetaně rozšleháme vejce, mletou papriku a polovinu strouhaného sýra. Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáček vymažeme máslem. Krok 4: Na dno rozprostřeme část cibule a vrstvu brambor. Lehce osolíme a opepříme. Krok 5: Nadrobíme brynzu, přidáme uzené maso a zbylou cibuli. Zalijeme polovinou smetanové směsi. Krok 6: Přikryjeme zbylými bramborami, znovu lehce osolíme a opepříme a zalijeme zbytkem smetany. Krok 7: Pekáček přikryjeme a pečeme přibližně 30 minut. Poté odkryjeme, posypeme zbylým sýrem a dopečeme dalších 25–30 minut dozlatova. Krok 8: Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

TIP: Jak na domácí brynzu

Zveřejněno 19. 10. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pDy1

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pDy1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Není potřeba moc soli, sýry i uzené je slané dostatečně.
V obchodě nebyla brynza, použila jsem sýr balkánského typu a je to taky výborné.

:-):yes::yes:já bych si nedala ale bod zasloužíš za recept i foto :-K

Tématické fráze:
zapečené brambory s brynzou, zapečené brambory, zapečené brambory s bryndzou, brambory zapecene s brynzou a se slaninou, brynza recepty, bryndza recepty, recepty s brynzou, zapečené brambory s s bryndzou, zapečene brambory s brinzou, brambory zapecene s brynzou, brambory zapečené s bryndzou, recept zapečené brambory, co se zbytkem brambor, brambory s brynzou, brambory zapečené s s brynzou, syrové brambory s brynzou zapečené, btambory zapecene s brynzou, brambory recept, zapečené brambory se bryndza, recepty z brambor

Suroviny:
brambory, brynza, plec vepřová, cibule, smetana ke šlehání, vejce, sýr nastrouhaný, máslo, paprika sušená sladká, petrželka, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]