Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 714 kJ / 8 058 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 243,85 g |
Tuky | 357,29 g |
Vláknina | 159,42 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 374 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 887,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mandle nameleme na jemno a smícháme s ostatními ingrediencemi, pokud olej trošku nahřejeme a vmícháme do něj slad, bude se se sladem lépe pracovat.
Měla by vzniknout spíš taková drobenka, jestliže se moc matlá, přidejte mouku a jestliže je moc suchá, přidejte opatrně olej.
Přibližně polovinu drobenky natlačíme do plechu nebo formy se zvýšeným okrajem a snažíme se vytvořit okraje, aby náplně nevytékaly. Krok 2: Všechny odměřené rozinky do náplní zalijeme vroucí vodou a necháme tak minutu až dvě ponořené. Pak přes síto propláchneme pod tekoucí vodou.
Půl hrnku rozinek do 1. náplně smícháme s ostatními surovinami - sirupem osladíme dle své chuti. Pudinkový prášek je třeba pořádně rozmíchat metličkou.
Jablíčka nastrouháme na hrubo a smícháme se zbylými rozinkami, solí a skořicí.
Na suché rozehřáté pánvi lehce opražíme ovesné vločky - ne dohněda! Jen aby zavoněly. Pak je nameleme na jemno. Vločky přidáme k jablkům a pořádně promícháme. Krok 3: Na drobenku, kterou už máme připravenou na plechu, dáme nejdřív tvarohovou a pak jablečnou náplň.
Nakonec posypeme druhou polovinou drobenky.
Dáme péct do trouby vyhřáté cca na 190°C na 20 minut. Řezy vyndáme z trouby, když je drobenka lehce nahnědlá - viz foto.
Měla by vzniknout spíš taková drobenka, jestliže se moc matlá, přidejte mouku a jestliže je moc suchá, přidejte opatrně olej.
Přibližně polovinu drobenky natlačíme do plechu nebo formy se zvýšeným okrajem a snažíme se vytvořit okraje, aby náplně nevytékaly. Krok 2: Všechny odměřené rozinky do náplní zalijeme vroucí vodou a necháme tak minutu až dvě ponořené. Pak přes síto propláchneme pod tekoucí vodou.
Půl hrnku rozinek do 1. náplně smícháme s ostatními surovinami - sirupem osladíme dle své chuti. Pudinkový prášek je třeba pořádně rozmíchat metličkou.
Jablíčka nastrouháme na hrubo a smícháme se zbylými rozinkami, solí a skořicí.
Na suché rozehřáté pánvi lehce opražíme ovesné vločky - ne dohněda! Jen aby zavoněly. Pak je nameleme na jemno. Vločky přidáme k jablkům a pořádně promícháme. Krok 3: Na drobenku, kterou už máme připravenou na plechu, dáme nejdřív tvarohovou a pak jablečnou náplň.
Nakonec posypeme druhou polovinou drobenky.
Dáme péct do trouby vyhřáté cca na 190°C na 20 minut. Řezy vyndáme z trouby, když je drobenka lehce nahnědlá - viz foto.
Zveřejněno 7. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy paní kněžny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BMx2
Moje poznámka
Řezy paní kněžny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BMx2
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 6 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 8 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 12 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 4 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 6 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 8 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 8 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 9 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 10 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 12 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 13 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 14 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 14 hodinami
Tématické fráze:
řezy ze špaldové mouky,
drobenka s olejem,
fanta rezy s tvarohovou náplní,
řez do trouby,
matla se zakysanou smetanou,
suche rezy s mandlemi,
recepty z vlašských ořechů,
spaldove hrabenciny rezy,
spaldove rezy s mandlemi a sirupem,
nej drobenka
Suroviny:
mandle,
mouka špaldová hrubá,
slad,
olej,
sůl,
tvaroh polotučný,
pudink vanilkový,
rozinky,
sirup rýžový,
jablko,
rozinky,
vločky ovesné,
skořice,
sůl
Komentáře (1)