Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 842 kJ / 918 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,88 g |
Tuky | 52,29 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 427 mg |
Sodík | 2,76 g |
Sůl | 6,67 g |
Sacharidy | 44,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žampiony očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme přidat do směsi, kterou budeme plnit žampiony, nebo je dáme volně péct se žampiony, případně je použijeme do polévky.
Krok 2: Nivu nastrouháme do misky, přidáme nasekaný nebo nastrouhaný česnek, jemně pokrájenou šunku, čerstvě nasekané bylinky (cca 1 lžíce), vejce, strouhanku nastrouhanou z ne zcela tvrdých rohlíků, veky či toustového chleba a vše dobře promícháme.
Krok 3: Solit ani nemusíme vzhledem ke slanosti Nivy a šunky, případně jen opepříme.
Krok 4: Připravenou směs rozdělíme do hlav portobello žampionů, které přendáme do máslem nebo olejem vymazané zapékací mísy, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20-25 minut, pak odklopíme a krátce dopečeme vršky směsi dozlatova.
Krok 5: Podáváme s čerstvou zeleninou, se zeleninovými saláty, s opečenými tousty. bramborovou kaší...
Zveřejněno 6. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Portobello (nejen) s Nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LO0w
Moje poznámka
Portobello (nejen) s Nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LO0w
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 17 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Slávky na asijský způsob
Přidáno 19. 6. 2025 09:00
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 1 hodinou
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 1 hodinou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 5 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 12 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 13 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 14 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 14 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 15 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 16 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 18 hodinami
Tématické fráze:
portobello s nivou,
portobello plnene nivou,
portobello recept,
portabello recepty,
žampiony portobello s nivou,
portobello recepty,
portobelo s nivou,
portobello recept s nivoi,
portobello s nivou recept,
játrové portabello,
plněné portobello s nivou,
plněné portobello nivou,
portobelo recepty s nivou,
dušené portobello,
portobello niva,
recept na portobello s nivou,
jak dlouho pect zampiony portobello,
napln do portobello,
portobello plněné nivou a sušenými rajčaty,
zapekane portobello s nivou
Suroviny:
portobello,
sýr niva,
kost,
česnek,
bylinky,
vejce,
strouhanka,
máslo
Komentáře (8)
http://www.mushroomexpert.com/agaricus_bisporus.ht...
https://www.genusplus.cz/zblizka/netrecept-portobe...
Máš pro své tvrzení nějaký věrohodný důkaz? Zajímá mě to.