Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 536 kJ / 1 323 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,21 g |
| Tuky | 61,95 g |
| Vláknina | 0,21 g |
| Cholesterol | 326 mg |
| Sodík | 7,36 g |
| Sůl | 17,60 g |
| Sacharidy | 67,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: V malém rendlíku jsem kromě škrobu smíchala všechny přísady na marinádu a přivedla k varu. Chvíli jsem směs vařila, dokud se nerozpustil cukr. Potom jsem do směsi vmíchala škrob a odstavila. Směs jsem dala na stranu zchladnout a mezitím jsem nakrájela kuřecí prsa na tenké plátky. Z marinády jsem odebrala dvě lžíce směsi na stranu na finální potření a zbytkem směsi jsem potřela maso (té směsi můžete klidně udělat víc a odebrat na omáčku k servírování). Maso jsem zakryla potravinovou folií a nechala zhruba 2 hoďky marinovat.
Krok 2: Pórek jsem nakrájela na plátky. Na sporáku jsem k varu přivedla v hrnci velké množství osolené vody. Když voda v hrnci měla fakt intenzivní var, tak jsem tam hodila ten pórek. Nechala jsem ho tam 1 minutu povařit. Po uvaření jsem ho rychle scedila přes sítko, strčila pod kohoutek se studenou vodou a zhruba půl minuty jsem ho proplachovala, aby neztratil barvu.
Krok 3: Dále jsem na pánvi rozehřála olivový olej s máslem, obalila v nich uvařený pórek a odstavila.
Krok 4: Namarinované maso jsem napíchala na špejle, nechala jsem okapat marinádu, aby se zbytečně nepřipalovala a šoupla jsem ho na grilovací pánev (pokud ji nemáte, můžete ho dát i na normální pánev, taky to bude dobrý).
Krok 5: Maso jsem na pánvi pekla 2 minuty z každé strany. Hotové špízy jsem potřela odebranou marinádou a posypala sezamovými semínky.
Zveřejněno 16. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí špízy teriyaki s pórkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ll0l
Moje poznámka
Kuřecí špízy teriyaki s pórkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ll0l
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 8 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 8 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 9 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 9 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 2 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 2 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 2 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 4 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 6 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 6 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 7 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 7 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 7 hodinami
Tématické fráze:
recepty s porkem,
terijaki spizy,
souvlaki z kuřecích stehen,
kuřecí směs teriyaki,
směs teriyaki,
směs teryaky,
kuřecí teriyaki špízky,
kureci spozy na panvi,
kuřecí teriyaki,
kuřecí čína s pórkem a sezamem,
špízy na pánvi
Suroviny:
prsa kuřecí,
pórek,
olej olivový,
máslo,
sůl,
olej sezamový,
omáčka sojová,
ocet rýžový,
zázvor čerstvý,
voda,
cukr třtinový,
pepř,
sůl,
škrob kukuřičný,
semínka sezamová,
špejle
Komentáře (6)
Gustavo Woltmann