Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 485 kJ / 1 789 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 134,07 g |
Tuky | 101,64 g |
Vláknina | 6,09 g |
Cholesterol | 661 mg |
Sodík | 457 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 56,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet.
Odležené porce obalíme plátkem slaniny. Slaninu můžeme zajistit nití. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a rybí porce z obou stran opečeme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, všechno koření, perník a zalijeme pivem do poloviny výšky masa. Stáhneme teplotu a necháme táhnout do změknutí, v případě nutnosti podlijeme pivem. Krok 3: Hotové porce kapra vyjmeme, omáčku propasírujeme přes síto a dáme zpět na zdroj tepla.
Uvedeme do mírného varu, přidáme máslo, podle potřeby dochutíme a omáčku povaříme do zhoustnutí.
Porce ryby dáme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme. Krok 4: Příloha brambory upravené dle chuti.
Odležené porce obalíme plátkem slaniny. Slaninu můžeme zajistit nití. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a rybí porce z obou stran opečeme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, všechno koření, perník a zalijeme pivem do poloviny výšky masa. Stáhneme teplotu a necháme táhnout do změknutí, v případě nutnosti podlijeme pivem. Krok 3: Hotové porce kapra vyjmeme, omáčku propasírujeme přes síto a dáme zpět na zdroj tepla.
Uvedeme do mírného varu, přidáme máslo, podle potřeby dochutíme a omáčku povaříme do zhoustnutí.
Porce ryby dáme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme. Krok 4: Příloha brambory upravené dle chuti.
Zveřejněno 11. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Radegastův kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ojxr
Moje poznámka
Radegastův kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ojxr
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s rebarborovou omáčkou
Přidáno před 37 minutami
Čokoládové polevy se smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Jahodovo-levandulový džem
Přidáno před 23 hodinami
Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou
Přidáno 5. 6. 2025 13:54
Šátečky s náplní z masa a zelí
Přidáno 5. 6. 2025 13:47
Zapečené housky se sýrem a salámem
Přidáno 5. 6. 2025 13:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 5 minutami
Segedínský guláš
Bomber před 1 hodinou
Jahodový smetanový dort (mousse)
MirkaTioka před 1 hodinou
Kefírová rychlovka s ovocem
Jan Nemec před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Martina84 před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
LLakin před 2 hodinami
Anglické palačinky
Witoraz před 3 hodinami
Bezinková šťáva
Anna.Milkova před 3 hodinami
Krkovice na zelenině z pomalého hrnce
radekfiala před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Gabca_12 před 6 hodinami
Tématické fráze:
kapr recepty,
recepty z kapra,
recept kapr,
recept kapra,
kapr recept,
recepty na kapra,
radegasův kapr
Suroviny:
kapr,
šťáva citronová,
slanina anglická,
olej,
cibule,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
perník strouhaný,
pivo světlé,
máslo,
sůl
Komentáře (1)