Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 485 kJ / 1 789 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 134,07 g |
Tuky | 101,64 g |
Vláknina | 6,09 g |
Cholesterol | 661 mg |
Sodík | 457 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 56,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet.
Odležené porce obalíme plátkem slaniny. Slaninu můžeme zajistit nití. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a rybí porce z obou stran opečeme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, všechno koření, perník a zalijeme pivem do poloviny výšky masa. Stáhneme teplotu a necháme táhnout do změknutí, v případě nutnosti podlijeme pivem. Krok 3: Hotové porce kapra vyjmeme, omáčku propasírujeme přes síto a dáme zpět na zdroj tepla.
Uvedeme do mírného varu, přidáme máslo, podle potřeby dochutíme a omáčku povaříme do zhoustnutí.
Porce ryby dáme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme. Krok 4: Příloha brambory upravené dle chuti.
Odležené porce obalíme plátkem slaniny. Slaninu můžeme zajistit nití. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a rybí porce z obou stran opečeme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, všechno koření, perník a zalijeme pivem do poloviny výšky masa. Stáhneme teplotu a necháme táhnout do změknutí, v případě nutnosti podlijeme pivem. Krok 3: Hotové porce kapra vyjmeme, omáčku propasírujeme přes síto a dáme zpět na zdroj tepla.
Uvedeme do mírného varu, přidáme máslo, podle potřeby dochutíme a omáčku povaříme do zhoustnutí.
Porce ryby dáme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme. Krok 4: Příloha brambory upravené dle chuti.
Zveřejněno 11. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Radegastův kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ojxr
Moje poznámka
Radegastův kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ojxr
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 13 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 2 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 2 hodinami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 3 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 3 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 3 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 3 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 7 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 7 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 8 hodinami
Tématické fráze:
kapr recepty,
recepty z kapra,
recept kapr,
recept kapra,
kapr recept,
recepty na kapra,
radegasův kapr
Suroviny:
kapr,
šťáva citronová,
slanina anglická,
olej,
cibule,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
perník strouhaný,
pivo světlé,
máslo,
sůl
Komentáře (1)