Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kváskový chleba s ovesnými vločkami

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 809 kJ /
2 105 kcal
Bílkoviny67,13 g
Tuky14,72 g
Vláknina23,72 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy414,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na rozkvas smícháme a v zakryté míse necháme v teple rozkvasit asi 10-14 hodin. Krok 2: K hhotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které necháme nakynout v teple přibližně 2-3 hodiny. Pak na pomoučené desce opatrně zformujeme bochník, omoučíme ho a uložíme nakynout do moukou vysypané ošatky. Krok 3: Vykynuté opatrně vykulíme na plech s pečící fólií, omoučenou vařečkou uděláme svrchu 1-3 díry (měly by zabránit prasknutí chleba při pečení) a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 45 min).

Zveřejněno 23. 11. 2017

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KoKJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KoKJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Ivi, vyzkoušela jsem další Tvůj kváskový chleba. :-) Určitě ho zařadím mezi častěji pečené chleby. ;-) Místo pšeničné chlebové jsem dala normální, chlebovou jsem zrovna neměla. Pak vyzkouším i s ní. :-K Pekla jsem v chlebíčkové formě, kde těsto i kynulo, ještě nemám ošatku. Dala jsem receptu bod a dovolila jsem si přidat foto :-K

Merylas: děkuji, Maruško :-* za vyzkoušení i krásnou fotku!:yes:

Tématické fráze:
kváskový chleba recept, kváskový chléb s vločkami, kváskový chléb s ovesnými vločkami, kváskový chléb recept, kvaskovy chleba s ovesnymi vlockami, kváskový chléb, recept na kváskový chléb, recept na kváskový chleba, nejlepší kváskový chleba, žitný s vločkami, kváskový chléb s ovesnými vločkami, recept, žitný kváskový chléb s ovesnýma vločkama, chleba recept kvaskovy, domácí chleb pšenično žitný s s ovesnými vločkami, domácí chleb pšenično žitný s s ovesnými vločkami, kváskový žitný chléb s s ovesnými vločkami, recepty na kváskový chléb, pšeničných chleba s vločkami, kvaskovy chleba ovesných vloček, ovesných chleba recepty

Suroviny:
kvásek krmený, mouka chlebová pšeničná, voda, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, vločky ovesné, voda, kmín drcený, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu