Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustové těstoviny - zapékané

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 350 kJ /
3 430 kcal
Bílkoviny160,78 g
Tuky72,05 g
Vláknina43,40 g
Cholesterol 272 mg
Sodík 6,23 g
Sůl15,20 g
Sacharidy517,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které dáme následně osmažit i na nudličky pokrájenou schwarzwaldskou šunku a následně i jemně nasekaný česnek. Krok 2: Přidáme na nudličky pokrájenou kapustu a dále smažíme do jejího povadnutí, kdy vše dle chuti ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Krok 3: Do kapustové směsi vmícháme scezené, předem uvařené těstoviny v osolené vodě (raději menší tvary), zakysanou smetanu a nastrouhaný sýr. Vše řádně promícháme a nasypeme do zapékací mísy nebo pekáčku, které jsme předem vymazali máslem, olejem nebo sádlem. Krok 4: Pečeme zakryté v předehřáté troubě na 190 stupňů cca 20-25 minut, pak odklopíme a dopečeme krátce do barvy (nemusíme). Krok 5: Podáváme například s okurkovým nebo rajčatovým salátem, kompotem... Na talíři můžeme dozdobit strouhaným sýrem.

Zveřejněno 10. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q4E2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q4E2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
zapékané těstoviny, těstoviny recepty, zapečené těstoviny se slaninou, kapustou a zakysanou smetanou, zapečené těstoviny s kapustou a zakysanou zakysanou smetanou, těstoviny s kapustou, zapečené těstoviny s kapustou a zakysanou smetanou, recepty zapekany testoviny, zapečené kapustové placičky

Suroviny:
kapusta, těstoviny, cibule, šunka schwarzwaldská, sýr tvrdý, česnek, květ muškátový, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu