Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 150 kJ / 2 426 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,05 g |
Tuky | 53,32 g |
Vláknina | 27,41 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,65 g |
Sůl | 14,06 g |
Sacharidy | 394,78 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makový chleba s kváskem a semínky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y9Nn
Moje poznámka
Makový chleba s kváskem a semínky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y9Nn
Nejnovější recepty
Mořský vlk s bylinkami a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Bublanina podle Dity P.
Přidáno před 8 hodinami
Stříkaná roláda s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno 15. 7. 2025 07:01:02
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno 15. 7. 2025 06:30:35
Nepečený jahodový dortík
Přidáno 15. 7. 2025 05:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč z tvarohového těsta
malipi před 14 minutami
Linecký koláč s marmeládou
Okina před 38 minutami
Lehký tvarohový koláč
Esa před 52 minutami
Kynutý meruňkový táč
Zinzi před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč
Smahova před 2 hodinami
Pajšl - plíčky na smetaně
Danatafi před 3 hodinami
Chutné vafle
jenisovah@gmail.com před 3 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
Zuzik.1989 před 3 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
Sumaru před 3 hodinami
Tématické fráze:
domácí mákový chléb recept,
chléb bez mouky recept makový,
makovej chleba recept,
facebook mi nějaké chlebíček,
oli semínka,
zdravi makovi chleba,
stravitelnost chleba,
domácí pekárna-makový chléb s kváskem,
makový chlebíček z domácí pekárny,
recepty slunecnicovy chleb s kvaskem,
makový chlebíček,
chleba v chlebíčkové formě,
chleba s kváskem
Suroviny:
voda,
mouka chlebová pšeničná,
mouka celozrnná,
mouka hladká,
sůl,
cukr,
kvásek,
mák,
semínka slunečnicová,
semínka sezamová,
droždí
Komentáře (11)
Pokud budeš chtít chleba zkusit i bez kvásku, dej trošku víc droždí (asi 17-20 g, pokud ho budeš péct v troubě) a přidej asi 2 lžičky octa, pro chuť.
Jestli pečeš pečivo častěji, doporučuju ti zkusit kvásek si vypěstovat
Co žitný kvásek, ten máš?
JaniR, byli jsme dva týdny na dovolené a pak mi nešel pc, mám ho u "doktora" a zatím jsem na půjčeném....ale peču pořád, bez domácího pečiva by to u nás nešlo.