Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nastavovaná smetanová bramborová kaše s pohankou

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Porce: 2 - 3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 335 kJ /
1 036 kcal
Bílkoviny28,59 g
Tuky22,47 g
Vláknina25,45 g
Cholesterol 65 mg
Sodík 108 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy168,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané, pokrájené brambory dáme vařit v osolené vodě se dvěma rozmáčknutými stružky česneku doměkka. Pohanku nasypeme do vroucí osolené vody, kde ji minutku povaříme i se snítkou tymiánu, zaklopíme a necháme v teple dojít. Hrnec můžeme zabalit do utěrky, aby teplo rychle neunikalo. Krok 2: Vařené brambory scedíme a rozšťoucháme s máslem a smetanou. Česnek není nutné vyndavat, v kaši ho už stejně nenajdeme a kaši též není nutné šlehat do "hedvábna", kousky brambor jsou v kaši příjemným doplňkem. Do brambor přidáme trošičku čerstvě rozetřeného česneku, osolíme dle chuti, přisypeme scezenou pohanku, ze které jsme vyndali větvičku z tymiánu, promícháme a můžeme podávat. Krok 3: Podáváme například s osmaženou cibulkou a volským okem nebo osmaženou uzeninou, karbanátkem...

Zveřejněno 12. 1. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EoJl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EoJl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Dobrý nápad,jak kombinovat dvě suroviny v jednom jídle.Pohanku děláme doma často,nenamáčím jí vůbec,jen jí dám do kastrolku,zaliju odměřeným množstvím vody.Dám jí povařit 5minut,zabalím do utěrky a dám do postele na půl hodiny.Pak je nádherně měkká.Samozřejně jí taky před vařením osolím.Chutná výborně. :yes::yes::-)

To musím zkusit, pohanku mám ráda.

Tak tuhle kaši vyzkouším, ale nejprve si musím nechat malinko naklíčit pohanku, prý je to chuťově lepší. Dík za recept.

Tématické fráze:
bramborová kaše s pohankou, pohanka s bramborové kaše, recept s pohankou a bramborem, bramborová s pohankou recept

Suroviny:
brambory, pohanka, smetana, tymián, česnek, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu