Polévka z uzeného vývaru s pohankou, kapustou a bramborem

maris Kuchařka: maris

Polévky 0 názorů

Suroviny

1,5 l uzeného vývaru
3 -4 brambory
300 g kadeřavé kapusty
200 g pohanky
1 stroužek česneku
200 g uvařeného uzeného masa
hrst nakrájených lesních hub
1 lžíce másla
majoránka
sůl
čerstvě mletý pepř
hladkolistá petrželka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vývar přivedeme k varu a vložíme brambory nakrájené na kostky. Po pěti minutách přidáme kapustu nakrájenou na proužky, prolisovaný česnek a vaříme 15-20 minut.

  2. Pohanku připravíme podle návodu.
    Na pánvi rozehřejeme máslo, přihodíme houby, osolíme a dusíme doměkka.
    Uzené maso nakrájíme na kostičky.

  3. Když jsou brambory a kapusta měkké, přidáme majoránku, uzené maso a necháme přejít varem. Dochutíme solí a pepřem.

  4. Na talíře rozdělíme připravenou pohanku, zalijeme polévkou, přidáme lžíci podušených hub a posypeme petrželkou.

Poznámka

Pohanka by se neměla vařit, proto jsem ji připravila zvlášť.

Kdo nemá lesní houby, může je vynechat, případně je nahradit žampiony.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 111 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka z uzeného vývaru s pohankou, kapustou a bramborem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vývar s pohankou polévka z uzeného vývaru polévka z uzeného masa s pohankou uzena polevka s kapustou uzená polévka se žampiony a kapustou polévka z uzeného masa s bramborry a kapustou polevka uzena s kapustou

Zapomněl/a jsem heslo