Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 228 kJ / 3 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,80 g |
Tuky | 249,04 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 419 mg |
Sůl | 0,88 g |
Sacharidy | 256,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, zašleháme škrob a lehce vmícháme nahrubo nasekané ořechy.
Upečeme na plechu (cca 25x30 cm) vyloženém pečícím papírem v troubě vyhřáté na 175 st.C - pečeme asi 20 minut, do zrůžovění. Ještě teplý korpus sundáme i s papírem z plechu, odkrojíme podlouhlé okraje a rozkrojíme na tři pásy. Odloupneme opatrně z papíru a necháme vychladnout. Krok 2: Žloutky ušleháme s cukrem, zašleháme mléko a směs ve vodní lázni svaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout - občas zamícháme. Já šlehala ve smaltovaném litinovém kastrůlku, svařila jsem na kamnech přímo a ochladila v míse se studenou vodou. Do svařených žloutků zašleháme postupně změklé máslo (pozor, žloutky i máslo by měly mít stejnou teplotu), přes sítko nasypeme kakao a zašleháme se lžící rumu (ani ten by neměl být z lednice :D) Krok 3: Promažeme zchladlé pásy korpusu, složíme na sebe, zbytkem krému pomažeme vrch a boky a můžeme posypat třeba sušenkovými drobečky. Necháme minimálně 3-4 hodiny v lednici uležet a ztuhnout.
Upečeme na plechu (cca 25x30 cm) vyloženém pečícím papírem v troubě vyhřáté na 175 st.C - pečeme asi 20 minut, do zrůžovění. Ještě teplý korpus sundáme i s papírem z plechu, odkrojíme podlouhlé okraje a rozkrojíme na tři pásy. Odloupneme opatrně z papíru a necháme vychladnout. Krok 2: Žloutky ušleháme s cukrem, zašleháme mléko a směs ve vodní lázni svaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout - občas zamícháme. Já šlehala ve smaltovaném litinovém kastrůlku, svařila jsem na kamnech přímo a ochladila v míse se studenou vodou. Do svařených žloutků zašleháme postupně změklé máslo (pozor, žloutky i máslo by měly mít stejnou teplotu), přes sítko nasypeme kakao a zašleháme se lžící rumu (ani ten by neměl být z lednice :D) Krok 3: Promažeme zchladlé pásy korpusu, složíme na sebe, zbytkem krému pomažeme vrch a boky a můžeme posypat třeba sušenkovými drobečky. Necháme minimálně 3-4 hodiny v lednici uležet a ztuhnout.
Zveřejněno 27. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlé řezy s ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rDvL
Moje poznámka
Rychlé řezy s ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rDvL
Nejnovější recepty
Oblíbená žemlovka
Přidáno před 5 hodinami
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno před 6 hodinami
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno před 18 hodinami
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrušková marmeláda
Michal_amater před 4 hodinami
Domácí kečup
Darwin před 6 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
káťa před 7 hodinami
Sýrová topinka
VendaS před 7 hodinami
Nekynuté koláčky, taštičky - křehké
danielle72 před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Bohunka37 před 8 hodinami
Lečo bez zavařování
David Salamánek před 9 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Aky_89 před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 13 hodinami
Polévka z vývaru
Kajkajak před 14 hodinami
Tématické fráze:
rychlé ořechové řezy,
rychlý řez z bílků,
řezy z bílků a ořechů,
řezy z vlašských ořechů,
rychlé řezy,
rezy vlašských ořechů,
řezy s vlašskými ořechy,
rychlá řezy z vlašských ořechů,
krém ze svařených vlašských ořechů,
řezy z ořechů,
řezy z bílků a ořechy,
recepty z ořechů rychlé,
chutný.cz
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
škrob,
ořechy vlašské,
žloutek,
cukr moučkový,
mléko,
máslo,
kakao,
rum
Komentáře (1)