Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 527 kJ / 604 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,03 g |
| Tuky | 41,05 g |
| Vláknina | 1,88 g |
| Cholesterol | 950 mg |
| Sodík | 766 mg |
| Sůl | 1,69 g |
| Sacharidy | 21,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pórek nakrájíme na půlkolečka a zpěníme na másle. Přidáme mouku, osmahneme a zalijeme studeným vývarem a mlékem. Přidáme koření a vaříme cca 15 minut. V průběhu mícháme a zředíme podle potřeby.
Krok 2: Po uvaření přidáme kapary a smetanu. Povaříme dalších asi pět minut a přimícháme kopr nebo pažitku. Nakonec opatrně vmícháme nakrájená vejce a omáčku už jen prohřejeme. Dochutíme a podáváme s vařenými bramborami.
Zveřejněno 10. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pórková omáčka s vejci a kapary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mxjG
Moje poznámka
Pórková omáčka s vejci a kapary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mxjG
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 9 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 9 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 10 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 10 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 3 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 4 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 5 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 7 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 7 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 8 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 8 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 8 hodinami
Tématické fráze:
recept s kapary,
omáčka s kapary,
kapari omáčka recept,
pórková s vejcem,
porkova omacka s vejcem,
recepty z kapary
Suroviny:
pórek,
vejce,
máslo,
mouka hladká,
kapary,
kopr,
vývar masový,
smetana,
koření nové koření,
sůl,
pepř,
citron,
cukr
Komentáře (1)