Hovězí španělské ptáčky 1
Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 277 kJ / 1 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,18 g |
Tuky | 114,58 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 2,01 g |
Sůl | 4,84 g |
Sacharidy | 15,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí.
Vložíme na ně plátky angl.slaniny, 1/2 vejce a 1/2 okurky.
Opatrně zatočíme a provázkem pořádně zavážeme tak, aby se nerozmotaly, případně použijeme párátka. Krok 2: V hrnci necháme zesklovatět cibuli do hněda. Přidáme na ni připravené ptáčky.
Necháme zatáhnout z obou stran.
Když je maso opečené, tak přidáme vývar nebo vodu a necháme dusit do změknutí masa.
Podléváme vodou nebo vývarem dle potřeby. Krok 3: Zbylá vejce nakrájíme a vhodíme do omáčky. Nemusí být...! Jen kdo má rád.
Když je maso měkké, tak zahustíme směsí (voda + mouka). Dle chuti ještě ochutíme.
Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Vložíme na ně plátky angl.slaniny, 1/2 vejce a 1/2 okurky.
Opatrně zatočíme a provázkem pořádně zavážeme tak, aby se nerozmotaly, případně použijeme párátka. Krok 2: V hrnci necháme zesklovatět cibuli do hněda. Přidáme na ni připravené ptáčky.
Necháme zatáhnout z obou stran.
Když je maso opečené, tak přidáme vývar nebo vodu a necháme dusit do změknutí masa.
Podléváme vodou nebo vývarem dle potřeby. Krok 3: Zbylá vejce nakrájíme a vhodíme do omáčky. Nemusí být...! Jen kdo má rád.
Když je maso měkké, tak zahustíme směsí (voda + mouka). Dle chuti ještě ochutíme.
Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Zveřejněno 21. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí španělské ptáčky 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OxrN
Moje poznámka
Hovězí španělské ptáčky 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OxrN
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 3 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 12 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 12 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno před 15 hodinami
Losos na másle s česnekem, špenátem a houbami ve smetanové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Salát s jahodami
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smažený sýr "bez smažení"
Fitulka před 4 minutami
Masové koule na žampionech
Fitulka před 14 minutami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Standby před 46 minutami
Žampiónová polévka
Janysekm před 1 hodinou
Jednoduché langoše
PetrZappa před 2 hodinami
Květákové placičky
TondaJ před 3 hodinami
Bílkový chlebíček
stefi.f47 před 4 hodinami
Sýrové smaženky – socialistické
Kajkajak před 10 hodinami
Pravá jihočeská kulajda
Kajkajak před 13 hodinami
Bezinkový sirup
LeonaVyslouzilova před 14 hodinami
Tématické fráze:
hovězí ptáčci,
hovězí ptáček,
španělsky ptaček hovězí,
spanelsky ptacek,
ptáčci hovezi,
hovezi platky na ptacky,
ptáčci z hovězího masa,
španělský ptáček z hovězího,
recepty španělský ptáček,
spanelske ptacky,
uvarit hovezi ptáček,
španělský ptáček recept,
jaké hovězí na ptáčky,
ptacci hovězího masa,
ptačky z hověziho masa,
ptačky z hověziho masa,
spanelske ptacky recepty videorecept,
ptacky recept,
hovězí španělský ptáček,
ptáčci z hoveziho
Suroviny:
maso hovězí,
vejce,
okurky sterilované,
slanina,
hořčice plnotučná,
pepř,
sádlo,
cibule
Komentáře (3)