Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 107 kJ / 26 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,35 g |
Tuky | 0,36 g |
Vláknina | 0,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 5,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné houby nakrájíme dle zvyklostí - my rádi větší kusy. 5 minut povaříme ve vroucí hodně osolené vodě a necháme okapat.
Krok 2: Svaříme nálev.
Krok 3: Houby dáme do skleniček, přidáme koření, můžeme i pár kroužků cibule ev. tenké plátky mrkve, zalijeme horkým nálevem, zavíčkujeme a sterilujeme obvyklým způsobem, stačí 10, max. 15 minut.
Zveřejněno 7. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládané houbičky - pro Yanull
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QMJ5
Moje poznámka
Nakládané houbičky - pro Yanull
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QMJ5
Nejnovější recepty
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno před 18 hodinami
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 20 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory s patizonem
Fulda před 20 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vaha 1972 před 25 minutami
Vrstvený salát
Anche před 58 minutami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Anche před 1 hodinou
Vepřová kýta à la hovězí znojemská roštěná
Anche před 1 hodinou
Švestkové řezy s tvarohem
adrika2 před 1 hodinou
Kuřecí prsa s omáčkou
AliceKaiser před 2 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
volvac@seznam.cz před 5 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
douver před 7 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 7 hodinami
Tématické fráze:
nakládané hoby,
nakladane-houbicky,
nálev na hoby,
sterilování houbicek,
recept na zavřít houbičky
Suroviny:
houby,
voda,
ocet,
sůl,
kyselina citronová,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
jalovčinky,
koriandr,
semínka hořčičná
Komentáře (5)
Já přidávám do takových nálevů ještě stroužek česneku