Salát Waldorf, vynikající příloha k masům
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 625 kJ / 388 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,23 g |
Tuky | 30,38 g |
Vláknina | 5,97 g |
Cholesterol | 57 mg |
Sodík | 269 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 22,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1/4 bulvy celeru oloupáte a nastrouháte na hrubo na dlouhé kousky.
Krok 2: Nakrájíte 5 řapíků celeru cca 10 cm dlouhých - na kroužky.
Krok 3: Nakrájíte jedno jablko na kostky, přidáme vlašské ořechy lehce pokrájené a vše promícháme, osolíme a opeříme.
Krok 4: Přidáme zakysanou smetanu, majonézu a šťávu z citrónu, promícháme a necháme odležet min. 15 minut. Poté finálně dochutíme a servírujeme.
Zveřejněno 7. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát Waldorf, vynikající příloha k masům
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PL0n
Moje poznámka
Salát Waldorf, vynikající příloha k masům
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PL0n
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s rebarborovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Čokoládové polevy se smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Jahodovo-levandulový džem
Přidáno 5. 6. 2025 18:03
Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou
Přidáno 5. 6. 2025 13:54
Šátečky s náplní z masa a zelí
Přidáno 5. 6. 2025 13:47
Zapečené housky se sýrem a salámem
Přidáno 5. 6. 2025 13:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý jogurtový koláč s jahodami
Noumik před 5 hodinami
Játrová omáčka
Antonausprag před 7 hodinami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 9 hodinami
Segedínský guláš
Bomber před 10 hodinami
Jahodový smetanový dort (mousse)
MirkaTioka před 10 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Jan Nemec před 10 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Martina84 před 11 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
LLakin před 11 hodinami
Anglické palačinky
Witoraz před 12 hodinami
Tématické fráze:
salát waldorf,
příloha k krutimu masu,
recept na přílohový salát k masu,
salát waldorf bez majonézy,
vynikajici salat je stejkum,
salát jako příloha k masu
Suroviny:
bulva celerová,
celer řapíkatý,
jablko,
ořechy vlašské,
majonéza,
smetana zakysaná,
citron,
sůl,
pepř
Komentáře (10)
Líbí se mi ten mix bulvový a řapíkatý celer - ono totiž není úplně jasné, jaký by v původní verzi z roku 1893 - někteří míní, že určitě řapíkatý...někteří že naopak...Ale dohromady dle mé chuti