Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 540 kJ / 846 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 157,50 g |
| Tuky | 24,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 300 mg |
| Sodík | 390 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso z kýty nakrájíme přes vlákno na plátky, ty naklepeme a pak shrneme do původního tvaru. Osolíme podle chuti, trochu opepříme a po jedné straně potřeme slabounce česnekem, opravdu slabounce - opatrně, říkám tomu „postrašit česnekem“. Na druhou stranu každého řízku můžeme přitisknout plátek anglické slaniny, to dodá řízku jemnější chuť. No a pak už klasicky obalíme v trojobalu a usmažíme.
Krok 2: Doporučení:
Pokud si nejsme jistí, že maso bylo z opravdu mladého kusu, rozehřejeme troubu na 90-100º C, připravíme hrnec s přiléhající pokličkou vhodný do trouby a dáváme do něj postupně usmažené řízky, pečlivě zaklopíme pokličkou (jinak by řízky vysychaly) a dopečeme je v troubě nejméně 20 minut, ale i déle, podle potřeby. Dobroučké je, potřeme li každý řízek v troubě maličkým kouskem másla, ale to platí i o jiných řízcích (pak je ale lépe, podložit pod řízky v kastrolu pařáčkem a máslo, které z nich částečně steče, použít na omaštění brambor nebo br. kaše apod. Krok 3: Česnek i anglická mají ten význam, že z větší části „zjemní“ chuť a vůni divočiny, řízky jsou lahodné a česnek při správném použití není cítit.
Pokud si nejsme jistí, že maso bylo z opravdu mladého kusu, rozehřejeme troubu na 90-100º C, připravíme hrnec s přiléhající pokličkou vhodný do trouby a dáváme do něj postupně usmažené řízky, pečlivě zaklopíme pokličkou (jinak by řízky vysychaly) a dopečeme je v troubě nejméně 20 minut, ale i déle, podle potřeby. Dobroučké je, potřeme li každý řízek v troubě maličkým kouskem másla, ale to platí i o jiných řízcích (pak je ale lépe, podložit pod řízky v kastrolu pařáčkem a máslo, které z nich částečně steče, použít na omaštění brambor nebo br. kaše apod. Krok 3: Česnek i anglická mají ten význam, že z větší části „zjemní“ chuť a vůni divočiny, řízky jsou lahodné a česnek při správném použití není cítit.
Zveřejněno 15. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí řízky v trojobalu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jowv
Moje poznámka
Srnčí řízky v trojobalu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jowv
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 1 hodinou
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 2 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 2 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 5 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 6 minutami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 19 minutami
Vařená majonéza
SenBri před 24 minutami
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 29 minutami
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 45 minutami
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 49 minutami
Vánoční linecká kolečka
PrinceznaXena před 52 minutami
Snadné rumové kuličky
PrinceznaXena před 54 minutami
Ovesné banánové sušenky
Panova před 2 hodinami
Bezlepkové linecké
Hankali před 2 hodinami
Tématické fráze:
řízky ze srnčí kýty,
srnčí kýta řízky,
srnčí řízek,
srnci řízky z trouby,
řízek ze srnčí kýty,
srnčí řízky z kýty,
srnčí řízek recept,
řízky ze srnčího,
recepty ze srnčí kýty - na řízky,
srnčí na řízky z trouby,
srmci rizky,
obalovat řízek v trojobalu,
srnčí kýta - řízky,
jeleni řizek v trojobalu,
srnčí,
recept na trojobal,
srnčí játra na řízek recept,
recept na srnčí rizek,
řízky z jelení kýty,
trojobal na řízky
Suroviny:
maso,
sůl,
pepř,
česnek,
slanina anglická
Komentáře (18)
Pod trojbalem mu nic nehrozí. Česnek se se zvěřinou hodně kamarádí
JELENÍ POLÉVKA SE ŽAMPIÓNY (z časopisu Květy)
400 g jeleního masa nebo kostí, 50 - 100 g žampiónů, pórek, mrkev, petržel, celer, jalovec, bílý pepř, sůl a suché sherry.
Jelení maso nebo kost vložíme do lehce osolené vody, přidáme jalovec a necháme táhnout asi 2 hodiny. Žampióny podusíme na másle a zalejeme procezeným vývarem z jeleního masa. Přidáme jemně nakrájený pórek, kořenovou zeleninu a necháme povařit. Po změknutí zeleniny vložíme do polévky nadrobno nakrájené jelení maso, dochutíme jemně mletým kořením a trochou suchého sherry.
Ještě jednou moc a moc děkuji za vyzkoušení, a na stotisíckrát děkuji za ty pěkné fotky, mám z nich velkou radost.