Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 439 kJ / 583 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,18 g |
Tuky | 1,82 g |
Vláknina | 54,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,28 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 112,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nastrouháme na jemno, česnek rozetřeme, dáme do mističky, přidáme mletý kmín, mletý pepř, sůl a prošleháme. Kachnu očistíme a papírovými utěrkami osušíme do sucha. Kachnu rozřízneme uprostřed prsíček a nožem opatrně odřízneme maso od kosti a kost odskřípneme. Kachnu otočíme, řízneme na jedné straně před páteří, pak za ní a páteř uskřípneme. Kosti dáme k drůbkům do polévky.
Krok 2: Odřízneme prsa od stehen, odřežeme všechno sádlo, nakrájíme ho na drobné kousky a dáme na dno pekáčku. Do masa vetřeme připravenou směs a dáme do pekáčku na sádlo. Posypeme hustě drceným kmínem a pekáč přikryjeme alobalem. Dáme do předem vyhřáté trouby na 240°C na 20 minut péct, pak teplotu snížíme na 180°C a 1 1/4 hodiny pečeme zakryté. Alobal sundáme, pečené maso poléváme vypečenou šťávou a pečeme 1 hodinu.
Krok 3: Porce kachny vyndáme, dáme na plech s nízkým okrajem, zapneme horkovzdušnou troubu na 150°C a maso pečeme dozlatova. Šťávu z pekáčku slijeme do kastrůlku a na plotýnce zredukujeme. Podáváme s čím máme rádi. Já uvařila chlupaté knedlíky se zelím.
Zveřejněno 9. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Posvícenská křupavá kachna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/74nw
Moje poznámka
Posvícenská křupavá kachna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/74nw
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 46 minutami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 2 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 2 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 2 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 2 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 2 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 3 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 3 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 4 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 4 hodinami
Suroviny:
kachna,
česnek,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
kmín drcený
Komentáře (1)