Bramborové knedlíky - po bavorsku
Recepty na tyto bavorské bramborové knedlíky se liší region od regionu. Nicméně si tyto knedlíky získaly oblibu i u nás. Jsou jemnější konzistence a díky bramborové moučce i měkčí, což může někomu vadit, jiný zase uvítá.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 224 kJ / 1 727 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,68 g |
| Tuky | 8,56 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 179 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 372,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, dáme do hrnce s vodou uvařit do měkka. Scedíme a necháme chvilku zchladnout.
Krok 2: Brambory prolisujeme a dáme do větší mísy.
Krok 3: Vidličkou rozdělíme na 4 díly a jeden díl dáme stranou.
Krok 4: Ostatní brambory smícháme s vejcem a moučkou a vypracujeme těsto. Poté zapracujeme i zbylé brambory.
Krok 5: Dáme vařit vodu na knedlíky a osolíme.
Krok 6: Z hotového těsta tvoříme koule o průměru 6-7 cm a dáme na 15 minut vařit do vody.
Zveřejněno 20. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové knedlíky - po bavorsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgME
Moje poznámka
Bramborové knedlíky - po bavorsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgME
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 4 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 6 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 10 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 minutami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 1 hodinou
Svačinové sendviče
Kajkajak před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 2 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 3 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 3 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 4 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 4 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 4 hodinami
Tiramisu od Itala
Chasti před 4 hodinami
Tématické fráze:
bramborové knedlíky se solamylem,
bramborový knedlík se solamylem,
bavorské knedlíky,
bramborové knedlíky recept,
bavorske chlupate knedliky,
bavorske knedliky recept,
bramborové knedlíky ze solamylem,
knedlíky se solamylem,
bramborové knedlíky z domácí pekárny,
bramborová moučka,
bavorský knedlík,
bramborovy knedlik z pekarny,
bramborové knedlíky,
solamylové knedlíky,
knedlíky bavorské,
nemecke knedliky,
německé bramborové knedlíky,
knedlik se solamylem,
bramborove knedliky se solamilem,
klöse recept
Suroviny:
brambory,
moučka bramborová,
vejce,
sůl
Komentáře (32)
Inak v polsku sa robia tak isto, len sa nedava vobec vajicko (ale to je asi tiez podla oblasti a kazda rodina inak) ... a hovori sa im kluski