Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 391 kJ / 333 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,96 g |
Tuky | 0,28 g |
Vláknina | 3,77 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 44,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře stáhneme z kůže, oddělená stehna a prsa překrojíme na půl, tím získáme 8 kousků. Zbytek s kůží schováme na pozdější použití, třeba do vývaru.
Papriku očistíme, pokrájíme na hranolky, jarní cibulku i s natí na kolečka a česnek utřeme. Krok 2: Do pomalého hrnce dáme krájená rajčata, portské víno, tymián, sůl, pepř, bílou část jarní cibulky, cukr, sójovou omáčku, kečup, česnek, vše promícháme a přidáme kousky kuřete. Ještě jednou promícháme. Krok 3: Nastavíme hrnec na LOW 6 hodin.
Po 6 hodinách přidáme scezené žampiony, papriku a rozmíchaný škrob s trochou vody.
Necháme ještě 1 hodinu pomalit. Krok 4: Hotové ochutnáme, je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem a podáváme zdobené zelenou částí jarní cibulky a trochou čerstvého tymiánu.
Jako příloha se hodí rýže, bramborová kaše, nebo i těstoviny. Já volila tarhoňu.
Papriku očistíme, pokrájíme na hranolky, jarní cibulku i s natí na kolečka a česnek utřeme. Krok 2: Do pomalého hrnce dáme krájená rajčata, portské víno, tymián, sůl, pepř, bílou část jarní cibulky, cukr, sójovou omáčku, kečup, česnek, vše promícháme a přidáme kousky kuřete. Ještě jednou promícháme. Krok 3: Nastavíme hrnec na LOW 6 hodin.
Po 6 hodinách přidáme scezené žampiony, papriku a rozmíchaný škrob s trochou vody.
Necháme ještě 1 hodinu pomalit. Krok 4: Hotové ochutnáme, je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem a podáváme zdobené zelenou částí jarní cibulky a trochou čerstvého tymiánu.
Jako příloha se hodí rýže, bramborová kaše, nebo i těstoviny. Já volila tarhoňu.
Zveřejněno 31. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na žampionech s portským vínem a s čerstvým tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vG7L
Moje poznámka
Kuře na žampionech s portským vínem a s čerstvým tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vG7L
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 11 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 14 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 18 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 7 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 8 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 8 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 10 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 10 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 11 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 11 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 12 hodinami
Suroviny:
kuře,
žampióny,
rajče,
víno portské,
kečup sladký,
cukr třtinový,
omáčka sojová,
česnek,
tymián čerstvý,
paprika,
cibulka jarní,
sůl,
pepř,
škrob kukuřičný
Komentáře (6)
( a možná do názvu přidat v PH....)
Ale samozřejmě