Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlapská rajčata

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.alois jan.alois

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 633 kJ /
390 kcal
Bílkoviny20,36 g
Tuky9,04 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 187 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy50,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata nakrájíme na osminky nebo i na menší kousky, osolíme a opepříme. Krok 2: Zalijeme olejem, přidáme roztrhanou mozzarelu a zasypeme cibulí. Krok 3: Dáme do lednice a deset minut počkáme, až to pustí šťávu. Krok 4: Vezmeme do ruky opečený toust a jíme, až se nám dělají boule za ušima.

Zveřejněno 27. 5. 2010

Poznámka autora jan.alois

Jsem si po létech vzpomněl, jak tento recept vznikl. Kdysi před třicetitřemi léty přišel Péťa k dědovi do kuchyně. Tam jsem seděl s dědou a svačil. Rajčata z babiččiny zahrádky, která jsem nakrájel, posolil, opepřil, přelil olejem a bohatě zasypal cibulí. A tu Péťa pravil: Brácho, (tak říkaly děti dědovi), co to máš ? A děda, vědom si pálivosti cibule, odvětil: To jsou Chlapský rajčata! A Péťa: Já šem taky chjap a dej mi! Dědu nemusel nikdo dvakrát prosit a šup mu do pusy! Péťa pustil slzičku, ale statečně snědl, co dostal, byl přece taky chjap. A od té doby děláme chlapská rajčata a Péťa už osmadvacetiletý je jí stále.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlapská rajčata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lv8D

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlapská rajčata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lv8D

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Slušná bašta;-);-);-)

Tak to je krásný původ názvu...:-):-K

Pro eliza. Díky za fotky ja vždycky na foťá vzpomenu až když to je sežraný. A jak vzniklo tohlr jméno náš Petr byl malej asi 4 roky a říkali jsme mu že jsou chlapský . Cibule by ho pálila
,aby dokázal že je chlap tak to jedl snáma . Název se udržel do dnes. Honza:yes:

Táák - sice nevím, proč "chlapská", možná díky množství cibule, ale každopádně dobrá...:-p
Dovolila jsem si přidat fotečky a bod.:-)

chlapská:-D:yes:

Evo to je i u nás :-)):-)) ani na mě kolikrát nezbude;-)

Sice nejsem chlap, ale určitě by mi to moc chutnalo ;-) +1:yes:

Mneneznas,děkuji jako překvapení zkusím příště:-KTeď mi stáli za patama a ani sem nestihla fotku:-(:-K:-K

Super recept, dělám podobný přidávám nivu, olivy a budapešťskou klobásu. Bodík +1:yes::yes:

Bezva receptík, zkusím ho u mojich "nenažranců" dík:-K:-p:-)

Tématické fráze:
salát z mocarely, recepty z mocarely, chlapska basta, pomazánka z mocarely, recept salát z mocarely, původ mozzarely, příprava mocarely, rajčata saláty, chlapská kuchyně, rajčata recepty, klobasa chlapska recept, saláty z mocarely, salat z rajčat a mocarely, tousty s mocarely, recept z mocarely, salát z mocarely a rajčat

Suroviny:
rajče, cibule, olej olivový, sýr mozzarella, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu