

Africká rybí chermoula
Suroviny 4 porce
- Na chermoula marinádu:
- asi 5 lžic čerstvého koriandru
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky chilli koření
- 1 lžička mleté papriky
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička pepře
- 2 prolisované stroužky česneku
- kousek nastrouhaného zázvoru
- 5 lžic olivového oleje
- sůl
- 4 steaky z tresky nebo jiné bílé ryby nebo filé
Postup přípravy receptu
Všetky prísady na marinádu zmiešame alebo rozmixujeme, vlejeme do misky a rybu v nej zo všetkých strán ponamáčame. Necháme 10 minút marinovať.
Potom na panvici s trochou oleja ryby opražíme z každej strany asi 5 minút. Ja som podávala s pečenými zemiakmi a šalátom.
Poznámka od kuchařky
Chermoula je severoafrická marináda na ryby a plody mora. Ja som momentálne nemala čerstvý koriander, tak som dala 2 lyžičky mletého. Ryba, ktorá je inak dosť fádna, dostala príjemnú, pikantnú chuť.
Recept mám z knihy "Jedlá za pár minút".
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Africká rybí chermoula
-
Ivi,díky za moc hezký receptík
Rybu u nás"jedou"a ta marináda se mi moc líbí
-
Dievčatá,ďakujem
Jana R:neviem,či je to aj ryba,je to možné,ale v knihe aj na internete som sa dočítala,že je to marináda na ryby,používaná hlavne v Maroku.
Kto máte radi exotické chute,vyskúšajtebudem veľmi rada
-
ta marináda vypadá skvěle, super
-
Milujem ryby , takže určite vyskúšam , vyzerá to velmi lákovo
+1
-
Velmi zajímavé!
Já myslela, že Chermoula je přímo ryba!
-
Uloženo, moc se mi líbí marinádka
-
Uložila som si.
Sem - tam dobre padne zmena, ozvláštnim si jedálny lístok...
-
to se mi líbí...ukládám do oblíbených
-