Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 350 kJ / 1 040 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,95 g |
| Tuky | 85,35 g |
| Vláknina | 15,54 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,62 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 48,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patizon oloupeme, vydlabeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje nebo sádla dosklovata, přidáme drobně pokrájenou slaninu a smažíme lehce dozlatova. Do směsi vmícháme jemně nasekaný česnek, drcený kmín a lístečky tymiánu dle chuti, vše necháme rozvonět.
Krok 2: Přisypeme nastrouhaný patizon. Osolíme (případně použijeme sójovou omáčku), opepříme a na mírném ohni, pod poklicí, dusíme doměkka. Nepodléváme, patizon pustí trochu šťávy, která bohatě postačí k pomalému podušení.
Krok 3: Podáváme s opečenými tousty, na počesnekované topince, s čerstvým chlebem nebo pečivem... směs můžeme též vmíchat i do vařených těstovin. Před podáváním můžeme topinky nebo těstoviny, posypat strouhaným sýrem, jemně pokrájenou lahůdkovou cibulkou. Vše dle vlastní chuti.
Zveřejněno 27. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Směs z patizonu na topinky, tousty, těstoviny...
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kq46
Moje poznámka
Směs z patizonu na topinky, tousty, těstoviny...
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kq46
Nejnovější recepty
Kuřecí paličky ve slanině
Přidáno před 1 hodinou
Fazolový salát s mrkví a párkem
Přidáno před 9 hodinami
Batátová kaše
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketový perník
lunav1 před 5 minutami
Hrníčková bábovka
lunav1 před 6 minutami
Dršťková polévka z jižní Moravy
alena.kyp před 28 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
Atilla před 1 hodinou
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 10 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 10 hodinami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 11 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 11 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 12 hodinami
Suroviny:
patizon,
olej,
cibule,
slanina anglická,
česnek,
tymián,
kmín drcený,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (2)