Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí hřbet na fazolkách

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 081 kJ /
2 409 kcal
Bílkoviny223,76 g
Tuky134,00 g
Vláknina47,50 g
Cholesterol 520 mg
Sodík 2,61 g
Sůl6,35 g
Sacharidy60,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prísady na pastu dobre premiešame a potrieme ňou jahňací chrbát. Uložíme do pekáča a obložíme kolieskami cibule a na polovicu rozdelenou hlávkou cesnaku (so šupkou). Pridáme bobkový list, nové korenie, borievky, podlejeme vodou a zakryté dusíme v rúre 40 minút. Potom chrbát otočíme, opäť podlejeme vriacou vodou a zakryté pečieme ďalších 40 minút. Krok 2: Medzitým rozškvaríme na kocky narezanú slaninu a na nej opekáme narezanú fazuľku asi 10 minút (možno troška podliať vodou). Podľa potreby dosolíme. Krok 3: Upečený chrbát odkryjeme, cesnak vytlačíme zo šupky do výpeku, rozložíme dookola pripravenú fazuľku a odkryté pečieme ešte 15 minút (ak treba, podlejeme vriacou vodou tak, aby bol dostatok šťavy). Podávame s knedlíkmi z kukuričnej polenty.

Zveřejněno 14. 4. 2013

Poznámka autorky tejaja

Polentové knedlíky nájdete tu : http://www.toprecepty.cz/recept/33507-polentove-kn...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí hřbet na fazolkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkpV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí hřbet na fazolkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkpV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

ing.zdenek.trojan@seznam.cz: Ďakujem za milý komentár a krásnu fotku. ;-)

Masíčko se jen rozsýpá a chuťové buňky se mohou zbláznit rozkoší.

dala bych si s chutí:yes:

To se mi líbí, ukládám, jehněčí mám v mražáku :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
jehněčí hřbet recepty, jehněčí hřbet recept, jehněčí hřbet, skopové maso na fazolkach, kančí hřbet s fazolkama, jehneci s fazoli, jehněčí s s fazolemi, recept na jehněčí hřbet, jehneci s fazolemi, recept jehneci s fazoli, pečený jehněčí hřbet s fazolkama, jehněčí s fazolkama

Suroviny:
hřbet jehněčí, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, jalovec, lusky fazolové, slanina uzená, sůl, hořčice kremžská, olej, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu