Jehněčí hřbet podle mně

clupmi Kuchař: clupmi

Doba přípravy: 1,5 hod 4 porce Jiné maso 12 názorů

Suroviny

4 plátky jehněčí kotleta(hřbet)cca 700 g
50 g slaniny
4 mrkve
1 petržel
1/4 bulvy celeru
4 stroužky česneku
lžíce petrželová nať
1/2 litru těžkého červeného vína
olej
sůl
pepř
hladká mouka na obalování
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa omyjeme, osušíme, posolíme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a plátky na něm z obou stran rychle orestujeme.

  2. Maso pak vyndáme a na výpeku popustíme slaninu, zpěníme na půlkroužky nakrájené cibule a rozmačkaný česnek. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a na kostičky nakrájený celer a vše orestujeme.

  3. Pak vrátíme zpět maso a podlejeme vínem a dusíme pod poklicí do měkka. Kontrolujeme a podle potřeby doléváme další víno. Nakonec přidáme petrželovou nať a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Jehněčí hřbet podle mně

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    gabina: Babička dělala na Velikonoce tradičně zapečené kůzlátko.

    Odpovědět

  • gabina gabina(neregistrovaná)

    Že vám nevadí konzumovat mláďátka, sotva narozené ... :no:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Krásné foto s talířem - už jen tu fotku nastavit jako hlavní foto receptu a je to 100%:yes:Stačí kliknout na logo fotoaparátu a dole vybereš hlavní fotku receptu;-)

    Odpovědět

  • pasifa pasifa

  • Colombo65 Colombo65

    Tento lahodný pokrm z výborného masa by si zasloužil i foto na talíři ;-);-);-) Počet fotek u receptu je každého věc, já si je všechny prohlédl, ale ta finální s talířem tam na škodu věci není;-)

    Odpovědět

  • jehlanka73 jehlanka73

    A bodík posílám, protože miluju jehněčí!! Mňam!:-K:yes:

    Odpovědět

  • jehlanka73 jehlanka73

    Dobrý den, možná je těch fotek příliš, ale mám jednu zkušenost se kterou se ráda podělím s vámi...Kdysi dávno jsem zaučovala svojí budoucí švagrovou v kuchyni. Učila jsem ji špenát a představte si, že jsem myslela, že na tom není nic složitého....:-D Ale bylo..Milá švagrová dala do kastrůlku špenát v igelitovém pytlíku ve kterém se mražený koupil, podlila ho a čekala až se pěkně podusí a rozpustí...Další prča byla, když vařila mému příteli, svému bratrovi polévku z pytlíku, když jsem já dobrá kuchařinka nebyla doma...Takže do pytlíkovky si pěkně odměřila 4 půllitry a mému milému tvrdila, když se jí ptal kolik dala do polévky vody, že normálně jak se dává, jeden litr - 4 půllitry...A nakonec můžu potvrdit, že je z ní výborná kuchařka!! Takže chápu, že někdo to potřebuje se vším všudy než mu to dojde, haha. Omlouvám se za slohovou práci...:-8

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Děvčata a další příchozí. Nechci polemizovat, ale ať je u receptu obrázků jakékoliv množství, nebo žádný, je to věc autora. A pokud tvůrci stránek nijak množství fotek neomezili, tak je to jedno, je to vlastně jakousi galerií obrázků, i když s menším rozlišení, než jsou třeba moje originály. A kdo nechce, ať si galerii neprohlíží, je to každého věc. Existují i recepty bez obrázků a také jde podle nich uvařit. To, že mají stránky v názvu TOP jistě tvůrci nemysleli tak, že se sem dává jen to nejlepší z nejlepšího, nějaká pomyslná špička nebo elita. Recept může číst úplný kandrdas a tomu jsou obrázky výnbornou názornou nápovědou. A otvírání vína rozhodně technologickým procesem je! Je to jeden z nezbytných kroků, který nelze vynechat. Jestliže chci dát do pokrmu víno, tak jej musím napřed otevřít. Určitě bych sem nedával obrázek jak stříhám nůžkama krabicové víno. Jde tedy jen o rozlišovací úroveň, míru podrobnosti a stupeň poznání na této míře podrobnosti. A pánev? Nechci dělat reklamu, ale pro někoho to může být novinka, kterou nezná a kterou nikdy neviděl. Je to vynikající kuchyňská pomůcka, která nám slouží perfektně dvacet let. A pak, jsem možná fotomaniak :-D, tak se Vám omlouvám. :-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Recept vypadá dobře, ale souhlasím s Maris, že těch fotek je tu přespříliš a dobrá polovina z nich kuchařkám nic neříká:-S

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    recept je báječný - vyzkouším :-D:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Jehněčí máme moc rádi, recept je super,:yes: ale myslím, že přidat 21 fotek - maso v obalu, maso bez obalu, vývrtka, elektrická pánev... je úpně zbytečné a nepřehledné, s postupem to nemá už nic společného:-S

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hezký recept i fotka:-p+první bodík:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jehněčí nejlepší recept jehněčí hřbet na česneku jehněčí recepty podle mně jehňečí recept jehněčí maso recepty recepty z jehněčího jehněčí hřbet na vine recepty jehněčí pečený jehněčí hřbet s kostí recept na jehněčí hřbet na víně priprava jehneciho hrbetu čočka na kyselo podle polreicha nejlepší jehněčí jehněčí na víně podle polreicha co uvarit z jehneciho jehneči maso-hřbet recepty z jehněčího hřbetu hrbety recepty recept jehněčí

Zapomněl/a jsem heslo