

Jehněčí hřbet podle mne
Suroviny 4 porce
- 4 plátky jehněčí kotlety (hřbet) cca 700 g
- 50 g slaniny
- 4 mrkve
- 1 petržel
- 1/4 bulvy celeru
- 4 stroužky česneku
- lžíce petrželová nať
- 1/2 litru těžkého červeného vína
- olej
- sůl, pepř
- hladká mouka na obalování
Postup přípravy receptu
Plátky masa omyjeme, osušíme, posolíme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a plátky na něm z obou stran rychle orestujeme.
Maso pak vyndáme a na výpeku rozškvaříme slaninu, zpěníme na půlkroužky nakrájené cibule a rozmačkaný česnek. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, na kostičky nakrájený celer a vše orestujeme.
Pak vrátíme zpět maso a podlijeme vínem a dusíme pod poklicí do měkka. Kontrolujeme a podle potřeby doléváme další víno. Nakonec přidáme petrželovou nať a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jehněčí hřbet podle mne
-
gabina: Babička dělala na Velikonoce tradičně zapečené kůzlátko.
-
Že vám nevadí konzumovat mláďátka, sotva narozené ...
-
Krásné foto s talířem - už jen tu fotku nastavit jako hlavní foto receptu a je to 100%
Stačí kliknout na logo fotoaparátu a dole vybereš hlavní fotku receptu
-
-
Tento lahodný pokrm z výborného masa by si zasloužil i foto na talíři
Počet fotek u receptu je každého věc, já si je všechny prohlédl, ale ta finální s talířem tam na škodu věci není
-
A bodík posílám, protože miluju jehněčí!! Mňam!
-
Dobrý den, možná je těch fotek příliš, ale mám jednu zkušenost se kterou se ráda podělím s vámi...Kdysi dávno jsem zaučovala svojí budoucí švagrovou v kuchyni. Učila jsem ji špenát a představte si, že jsem myslela, že na tom není nic složitého....
Ale bylo..Milá švagrová dala do kastrůlku špenát v igelitovém pytlíku ve kterém se mražený koupil, podlila ho a čekala až se pěkně podusí a rozpustí...Další prča byla, když vařila mému příteli, svému bratrovi polévku z pytlíku, když jsem já dobrá kuchařinka nebyla doma...Takže do pytlíkovky si pěkně odměřila 4 půllitry a mému milému tvrdila, když se jí ptal kolik dala do polévky vody, že normálně jak se dává, jeden litr - 4 půllitry...A nakonec můžu potvrdit, že je z ní výborná kuchařka!! Takže chápu, že někdo to potřebuje se vším všudy než mu to dojde, haha. Omlouvám se za slohovou práci...
-
Děvčata a další příchozí. Nechci polemizovat, ale ať je u receptu obrázků jakékoliv množství, nebo žádný, je to věc autora. A pokud tvůrci stránek nijak množství fotek neomezili, tak je to jedno, je to vlastně jakousi galerií obrázků, i když s menším rozlišení, než jsou třeba moje originály. A kdo nechce, ať si galerii neprohlíží, je to každého věc. Existují i recepty bez obrázků a také jde podle nich uvařit. To, že mají stránky v názvu TOP jistě tvůrci nemysleli tak, že se sem dává jen to nejlepší z nejlepšího, nějaká pomyslná špička nebo elita. Recept může číst úplný kandrdas a tomu jsou obrázky výnbornou názornou nápovědou. A otvírání vína rozhodně technologickým procesem je! Je to jeden z nezbytných kroků, který nelze vynechat. Jestliže chci dát do pokrmu víno, tak jej musím napřed otevřít. Určitě bych sem nedával obrázek jak stříhám nůžkama krabicové víno. Jde tedy jen o rozlišovací úroveň, míru podrobnosti a stupeň poznání na této míře podrobnosti. A pánev? Nechci dělat reklamu, ale pro někoho to může být novinka, kterou nezná a kterou nikdy neviděl. Je to vynikající kuchyňská pomůcka, která nám slouží perfektně dvacet let. A pak, jsem možná fotomaniak
, tak se Vám omlouvám.
-
Recept vypadá dobře, ale souhlasím s Maris, že těch fotek je tu přespříliš a dobrá polovina z nich kuchařkám nic neříká
-
recept je báječný - vyzkouším
-
Jehněčí máme moc rádi, recept je super,
ale myslím, že přidat 21 fotek - maso v obalu, maso bez obalu, vývrtka, elektrická pánev... je úpně zbytečné a nepřehledné, s postupem to nemá už nic společného
-
Hezký recept i fotka
+první bodík