Jehněčí hřbet po bulharsku

Jiné maso Doba přípravy: 90 min 13 názorů

Jiné maso Doba přípravy: 90 min 13 názorů

Suroviny 3-4 porce

Na maso:
1/2 jehněčího hřbetu
sůl
pepř
majoránka
Zelenina:
2-3 cibule
2 zelené papriky
2 rajčata
500 g zelí
4 stroužky česneku
sůl
mletá červená paprika
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Jahňací chrbát posypeme jemne korením, paprikou a nakoniec osolíme.

  2. Do olejom vymazaného pekáča narežeme na kolieska narezanú cibuľu, na mesiačky narezané paradajky a na rezance narezanú papriku. Vložíme strúčiky cesnaku. Osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou.

  3. Na zeleninu uložíme chrbát.

  4. Dokola rozložíme na väčšie kúsky narezanú kapustu, osolíme, posypeme rascou a mletou červenou paprikou. Podlejeme 2,5 dl vody a zakryté dusíme v rúre pri 220°C domäkka (cca 1 hod).

  5. Keď je mäso mäkké, odkryjeme ho a zapečieme do chrumkava.

Komentáře k receptu Jehněčí hřbet po bulharsku

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Cleverka: a v bravčových rebierkach alebo napr. srdiečku zvieratko nevidíš ? Jahňací chrbát vyzerá presne tak hrozne ako bravčové karé alebo teľacia hruď či iné mäso. :-D;-)
    Ak sa pečie hovädzie alebo bravčové, tiež sa pečie v kuse a nie v malých kúskoch, nie?;-)

    Odpovědět

  • Cleverka Cleverka

    Jehněčí je jistě dobré maso, ale ten hřbet....brrrr to vypadá hrozně:-O. Já bych to tedy naporcovala na menší kousky, abych to zvíře v tom kusu flákoty neviděla...Jinak recept je fajn;-).

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Ďakujem za komentáre aj bodíky, jahňacie je neskutočné mäsko :yes:;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Terezko, máš to opravdu pěkný a musí to dobře chutnat. Na talíři to vypadá, jako by tam ležely vedle sebe 3 salámové šišky:-D Dávám ti ráda 6.bod:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • nofrona nofrona

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    rebeka: rádo se stalo :-D;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tejaja: ďakujem veľmi pekne:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    rebeka: Naďka pravdaže, z hocijakého druhu jahňaciny ;-):-D jo, zelí ( idem to tam doplniť ), ale kľudne môžeš aj ružičkový kel :-D;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    a šlo by to i z kýty? hřbet totiž nemám:-// jenom svůj.. a to bych vařila hooodně dlouho:-D a kapustičku můžu dát i růžičkovou:-?;-) nebo ty máš na mysli zelí:-O:-?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    spagetka: neviem, či od Bulharov, ale tak sa to volá :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já to tušila, že to je od Terezky, hmmmm a určo je to od Bulharů? Né vážně, vypadá to moooooc dobře :-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jehněčí hřbet na zelenině jehněčí hřbet recept jehněčí hřbet recepty jehneči hřbet recepty na jehněčí hřbet jehněčí recepty jehneci hrudi nadívané jehněčí jehněčí hruď recept na jehneci hrbet recept.z.jehneciho jehněčí hřbet příprava jehněčí po balkánsku pikantní jehněčí hřbet recept jehněčí hřbet se s zelím jehněčí kýta hrbet jehněčí hřbet recept se zeleninou jehněčí kýta po v bulharsku jehněčí recept jehněči kare recept