Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 727 kJ / 413 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,28 g |
Tuky | 20,47 g |
Vláknina | 22,29 g |
Cholesterol | 63 mg |
Sodík | 268 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 32,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné, omyté a nakrájené houby dáme vařit do hrnce (můžeme přidat trošku octa). Krátce povaříme, houby scedíme přes sítko a řádně propláchneme studenou vodou. Hrnec vypláchneme a naplníme novou čerstvou vodou. Toto opakujeme ještě 2x. Poté houby dáme stranou. Do hrnce dáme 300-400 ml nové čerstvé vody.
Krok 2: Oloupeme cibuli, nakrájíme na hrubo, přivedeme vodu v hrnci k varu a dáme do něj cibuli, nové koření, pepř, bobkové listy a bujón nebo Podravku. Vaříme 20 minut.
Krok 3: Poté vývar scedíme přes sítko, do vývaru přidáme houby a vaříme dalších 25-30 minut.
Krok 4: Do hrnečku dáme smetanu, cukr, některé zahušťovadlo a trochu studené vody. Řádně promícháme a přidáme k houbám. Provaříme za stálého míchání dalších 10 minut.
Zveřejněno 26. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová omáčka z tvrdých hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1JRP
Moje poznámka
Houbová omáčka z tvrdých hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1JRP
Nejnovější recepty
Krůtí na paprice
Přidáno před 1 hodinou
Krém z kořenové zeleniny
Přidáno před 3 hodinami
Granola s pohankovými vločkami
Přidáno před 5 hodinami
Neodolatelná jahodová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Marinovaný losos s rajčaty a avokádem
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí rychlovka na tymiánu
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf
sampirada před 8 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Katy90 před 12 minutami
Míša pohár
projach před 32 minutami
Mátový sirup
Olympus před 50 minutami
Vydatná hrachovka
Olympus před 53 minutami
Segedín z bůčku
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Koložvárské zelí od Moniky
Kajabova před 1 hodinou
Opékané brambory s brynzou
Jan Nemec před 1 hodinou
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Helenaw před 1 hodinou
Knedlíky z hrnečku
Xsaxana před 2 hodinami
Suroviny:
houba hřib,
smetana zakysaná,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
bujón zeleninový,
cukr,
mouka hladká,
jíška,
houby sušené
Komentáře (14)
Takto jsem je dělal už vícekrát a je to velmi dobrý způsob. Nic neodchází do odpadu, neb v houbách toho stejně moc není... Např. lišky v sobě nemají takřka nic, a pokud by se po opuštění trávicí soustavy omyly a znovu použily, vyšlo by to úplně nastejno...
Kdyz je takto priravite, je v podstate uplne jedno, zda jite varene slupky z brambor nebo houby
Za tykání se omlouvám, je to tady jaksi zvykem, pokud jste si nevšiml, a ostatně i na jiných webech o kulinaření...
Přeji Vám ,aby se Vám tady na TOPkách líbilo, já Vás rozhodně dotazy obtěžovat nebudu. Hezký večer.
Např. tady: www.mimibazar.cz/recept.php?id=8002
Já třeba naopak nekomentuji jiné recepty, protože každý má právo napsat ten svůj, a prostě je to jeho recept.
Já se jen divím, že tedy mé recepty čtete, když Vám připadají takové hrozné. Asi nemáte co dělat...
A také nevím nic o tom, že bychom si tykali...
Ano, každý máme své recepty, ale tady mě fakt zajímá PROČ....