Zelný eintopf s vepřovým masem

recepty73 Kuchař: recepty73

5 porcí Vepřové maso 3 názory

Suroviny

600 g vepřové plece, krkovice nebo libového bůčku
3-4 cibule
sádlo nebo olej
sůl
pepř mletý
1 plnější lžíce papriky - sladké
1 lžíce grilovacího koření
140 g rajského protlaku
cca 500 ml vývaru, dle potřeby
600 g hlávkového zelí - na nudličky pokrájeného
smetana ke šlehání nebo zakysaná - není nutná
hladká mouka nebo Solamyl - není nutný
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném tuku osmažíme pokrájené cibule dosklovata, přidáme pokrájené maso na kostky a smažíme za občasného promíchání, než se vysmaží šťáva z masa. Pak zasypeme paprikou, kořením, přidáme protlak a ještě krátce (aby paprika nezhořkla,) vše osmažíme.

  2. Přilijeme vývar a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme pokrájené zelí a dále dusíme do úplného změknutí masa i zelí. Dochutíme dle potřeby solí a pepřem.

  3. Pokud použijeme zelí rané, bude doba dušení kratší a pokud pozdní, doba dušení je delší.

  4. Jestliže nechceme zahušťovat moukou, můžeme tekutinu zredukovat vařením bez poklice na potřebné množství nebo přidat trochu solamylu rozmíchaného v malém množství vody, nebo přistrouháme jednu bramboru najemno. Pokud zahušťujeme, tak ještě krátce eintopf provaříme.

  5. Do eintopfu můžeme také vmíchat šlehačku nebo zakysanou smetanu (tu již nevaříme, aby se nesrazila). Také hotový eintopf můžeme na talíři dozdobit kopečkem zakysané smetany. Vše dle chuti každého.

  6. Podáváme s knedlíky, noky nebo chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Zelný eintopf s vepřovým masem

  • janek53 janek53

    recepty73: protlak dávám, pušku nemám:-8

    Odpovědět

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    janek53: ...segedín? ...Vy děláte segedín z hlávkového zelí a s protlakem:-?
    ....a co se týká přílohy, každý si dá co mu chutná;-), pušku u hlavy snad nikomu držet nebudeme, ne?

    Odpovědět

  • janek53 janek53

    Vypadá to a tváří se to jako segedín akorát se jmenuje jinak. Eintopf s knedlíkem?

    Odpovědět

Tématické fráze: dušení veprove maso recepty zelný eintopf šťáva k vepřovému masu recept segedín z raného zelí rané zelí s vepřovým masem eitopf vepřove a zelí eintopf z vepřového masa široké nudle s vepřovým masem a zeleninou

Zapomněl/a jsem heslo