Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočka s párkem, volské oko a okurka

Jídlo které si dá čas od času s chutí skoro každý. Zdravá čočka, vajíčko a párek se dá koupit s vysokým podílem masa. Oběd který nás zasytí na delší dobu a nebudeme mít chuť na sladké. Zkuste čočku ve varných sáčcích pro kratší dobu vaření.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby namočení čočky

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby namočení čočky)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 065 kJ /
3 362 kcal
Bílkoviny202,13 g
Tuky153,95 g
Vláknina97,27 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 3,04 g
Sůl7,24 g
Sacharidy245,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku přebereme a předem namočíme alespoň hodinu. Krok 2: Nejprve na sádle orestujeme cibulku, potom přidáme propranou a zcezenou čočku, přidáme sůl, majoránku, podlijeme vodou a vaříme do měkka. Krok 3: Přidáme 2 větší prolisované stroužky česneku. Zahustíme vodou ve které jsme rozmíchali trochu mouky a povaříme. Usmažíme volská oka, ohřejeme párky a podáváme.

Zveřejněno 25. 2. 2010

Poznámka autorky Zdenka +++

Ocet nedávám, ale kdo chce, může dát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GRv8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GRv8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vařím téměř stejně..přidávám fotky..:-)

nejlepsi cocka ever.... dovolila jsem si prida fotku :-D

No, nevyjadřuji se k rcp, ale prošel jsem snad všechny recepty na čočku a té naší se nejvíc podobají obrázky u tohoto receptu:yes:

Pavel:to jsem ráda že chutná:-K

Taky moc chválim.Receptík výborný.Děkuji:-D:-D

ivulinka, to jsem ráda že chutnala:-K:-K:-K:-K

Zdeni, uvařila jsem čočku podle tvého receptu a musím pochválit, byla výborná a majoránku jsem ještě nikdy do čočky nepoužila, moc jsme pochutnali. Letí fotečka a bodík:yes:

Já zahušťuji taky jen jíškou, a solím až nakonec, až když je čočka měkká

Tak čočku většinou nemusím zahušťovat a když už, tak jíškou, záklechtka je moc vodová. Ale každý jak je zvyklý.;-)

Ta porcička se mě moc líbí.

Tématické fráze:
čočka s párkem, cocka recept, čočka s parkem recept, volské oko, volské oko recept, recept čočka s párkem, čočka s s párkem, čočka recepty, záklechtka, cocka na kyselo s parkem, recept cocka, čočka a párek, recept na čočku s párkem, recepty čočka s párkem, recept na volské oko, čočka na kyselo recept, recepty čočka, varena cocka s parkem, čočka s párkem - recept, cocka parek

Suroviny:
čočka, cibule, česnek, sůl, sádlo, majoránka, vejce, párky, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu