Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 236 kJ / 295 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,34 g |
| Tuky | 10,14 g |
| Vláknina | 18,51 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 159 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 30,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a pórek nakrájíme na kousky, brambor nastrouháme najemno. Rozpustíme máslo a cibuli orestujeme do růžova. Přidáme pórek a orestujeme. Podlijeme malinko vývarem a přisypeme brambory. Dusíme asi 5-6 minut do měkka a vydušení většiny vody.
Krok 2: K pórku přidáme povolený špenát a přivedeme k varu. Společně vaříme krátce, aby si špenát zachoval barvu. Vše rozmixujeme (kdo chce), přidáme smetanu a česnek. Hustota by měla být akorát, jinak stačí přidat trochu jíšky. Dochutíme a podáváme s bramborami a vařeným masem nebo vejci.
Zveřejněno 30. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pórkový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrAl
Moje poznámka
Pórkový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrAl
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 11 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 12 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 14 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 15 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 16 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 4 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 5 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 7 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 7 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 7 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 7 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 8 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 8 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 8 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 8 hodinami
Suroviny:
špenát,
pórek,
cibule,
brambory,
máslo,
česnek,
smetana,
vývar masový,
sůl
Komentáře (7)