Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 382 kJ / 1 764 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,18 g |
Tuky | 162,52 g |
Vláknina | 12,69 g |
Cholesterol | 641 mg |
Sodík | 3,03 g |
Sůl | 7,42 g |
Sacharidy | 42,23 g |
Postup přípravy
Na pánev dáme špek, až se rozpustí, přidáme trochu oleje a plátek másla, cibuli a nakrájenou slaninu. Mícháme asi 5 minut. Pak přidáme lehce vyždímané zelí a společně restujeme. po 10 minutách přikápneme občas trošku vody a ještě chvíli dusíme, než se voda odpaří. Ještě jednou totéž. Krok 2: Pečivo v míse pořádně rozmačkáme s mlékem na kaši. Přidáme nastrouhané brambory, koření, vejce a další ingredience, promícháme. Přisypeme zchladlou směs z pánve a rozmícháme. Krok 3: Plech vymažeme, lžící dáváme malé hromádky a utvoříme placičky. Do vyhřáté trouby na 200°C vložíme plech na 20-25 minut. Další část smažíme na nepřilnavé pánvi pěkně do křupava na lžíci oleje a kousku másla.
Upečené placičky ještě na plechu lehce potřeme tuhým máslem.
Zveřejněno 3. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné bramborové vošouchy (bramboráčky, cmunda)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Enql
Moje poznámka
Zelné bramborové vošouchy (bramboráčky, cmunda)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Enql
Nejnovější recepty
Arabský hummus
Přidáno před 1 hodinou
Pórkový krém
Přidáno před 7 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 7 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 12 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 13 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 22 minutami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 35 minutami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 55 minutami
Francouzské brambory
Lucek před 55 minutami
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 57 minutami
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 1 hodinou
Pórková polévka s česnekem a kroupami
Dagemar před 1 hodinou
Fofr broskvový koláč
JakubM před 2 hodinami
Otoč, oblíž, omliekuj -OREO
Pavlinakacerova před 2 hodinami
Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Kupczyk před 2 hodinami
Suroviny:
celozrnná bageta,
zelí kysané,
brambory,
mléko,
vejce,
slanina oravská,
špek,
cibule,
česnek,
majoránka,
pepř,
sůl,
olej,
máslo
Komentáře (8)
Moje teta tam přidávala trochu droždí. V Rokycanech přidávali salám na kostičky a mletou papriku. Někdo přidává škvarky.
Nedaleko Budějovic je vesnice od Č, kde je hospoda, a tam dělají Cmundu po kaplicku. Jsou to bramboráčky, k tomu uzené a vařené kyselé zelí. Někdy jsem vošouchy plnila sýrem, nejlépe Nivou. Takže základ zůstává, a pak už pracuje fantazie.