Suroviny
Porce: 3 velké bagety
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 511 kJ / 2 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,43 g |
Tuky | 31,18 g |
Vláknina | 28,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,45 g |
Sůl | 16,09 g |
Sacharidy | 414,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Buď v domácí pekárně nebo jiným způsobem a necháme ho vykynout. Pokud budeme dělat v domácí pekárně, tak jako první do nádoby dáme vlažnou vodu, pak proseté mouky smíchané dohromady i se solí a nahoru pak cukr a rozdrobené čerstvé droždí. Zvolíme program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto dáme na lehce pomoučený vál, rozdělíme na tři stejné díly. Každý díl zpracujeme do bochánku a následně vyválíme do tvaru delší podlouhlé bagety. Povrch lehce orosíme rozprašovačem vlažnou vodou, posypeme směsí semínek a ještě válíme, snažíme se semínka do těsta "zamačkat". Délku baget zvolíme dle délky pečícího plechu. Pak je na plech uložíme, buď na teflonovou fólii nebo papír na pečení. Přikryjeme utěrkou a necháme je vykynout.
Krok 3: Vykynuté bagety ještě můžeme jednou lehce orosit vlažnou vodou a vložíme je do trouby předehřáté na 220°C. Pečeme zhruba 20 minut, tento čas je pouze orientační. Po upečení bagety odložíme na mřížku a necháme vychladnout.
Zveřejněno 17. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Semínkové bagety II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A019
Moje poznámka
Semínkové bagety II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A019
Nejnovější recepty
Dýňový chlebíček bez vajec
Přidáno před 2 hodinami
Krůtí roláda s okurkou
Přidáno před 13 hodinami
Smažený květák v těstíčku s nivou
Přidáno před 19 hodinami
Krokety ze zbylého vařeného masa a zeleniny
Přidáno před 21 hodinami
Borůvkový tunel
Přidáno před 21 hodinami
Dlabaný jablečný dortík
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
Susanna před 31 minutami
Rychlý švestkový koláč
musilek.p před 35 minutami
Dršťková polévka
Andras před 37 minutami
Hrušková povidla na koláče
Hulecova před 50 minutami
Mrkvová bábovka
iveta.kroul před 2 hodinami
Vláčný jogurtový koláč
Ivamo před 2 hodinami
Polévka z červené čočky s česnekem
TankerCZ před 2 hodinami
Rychlý koláč se švestkami a tvarohem
hoskova před 3 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Praevka před 4 hodinami
Salát Coleslaw
Kajkajak před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka hladká celozrnná,
mouka žitná chlebová,
sůl,
cukr krupice,
droždí čerstvé,
slunečnice loupaná
Komentáře (6)