Dolnozemská slovenská klobása
Vůně čerstvých klobás, uzených na bukovém dřevě, je doslova omamná. A co teprve jejich papriková chuť? Klobásy pocházející z historické Dolné země jsou opravdu labužnickou záležitostí.
Suroviny pro 1 dávka
10 kg
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 81 588 kJ / 19 500 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1 874,80 g |
| Tuky | 1 229,32 g |
| Vláknina | 41,20 g |
| Cholesterol | 5,93 g |
| Sodík | 85,37 g |
| Sůl | 210,00 g |
| Sacharidy | 218,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: 10 kg mäsa pokrájame na väčšie kúsky a pomelieme na mlynčeku s 8 mm otvormi.
Krok 2: Preosiatím cez sitko pridáme sladkú papriku, štipľavú papriku (ideálna je z Dolnozemskej oblasti) a je na nás, aký pomer sladkej a štipľavej zvolíme papriky.
Krok 3: Pridáme cesnak, rascu a soľ. Všetko riadne a trpezlivo miešame, až sa masa spojí a začne sa lepiť.
Krok 4: Pomocou mlynčeka alebo nabíjačky mäso do obalu pevne natlačíme a zaviažeme. Zvlhčujeme a natláčame po jednom obale postupne.
Krok 5: Najlepšie na údenie je dubové, bukové a agátové drevo a to vždy zdravé, ktoré musí horieť bez plameňa 2 až 4 dni, podľa hrúbky a dĺžky klobás studeným voňavým dymom 23°C-25°C.
Zveřejněno 29. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dolnozemská slovenská klobása
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rz4L
Moje poznámka
Dolnozemská slovenská klobása
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rz4L
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 13 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 14 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 52 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 2 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 19 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 19 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 19 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 19 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Suroviny:
plecko vepřové,
bůček,
paprika sušená pálivá,
česnek,
kmín celý,
sůl
Komentáře (1)