Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa po francouzsku

Šťavnatými kuřecími prsíčky v omáčce z výpeku a bílého vína podávanými se zeleninovou přílohou, hranolky nebo opečenými bramborami, příjemně překvapíte každého strávníka. Jídlo je jednoduše připravené a přesto slavnostní. Vyzkoušejte!

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 244 kJ /
1 970 kcal
Bílkoviny176,54 g
Tuky111,02 g
Vláknina2,48 g
Cholesterol 949 mg
Sodík 1,31 g
Sůl3,16 g
Sacharidy49,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa, pokud jsou velká, rozkrojíme jako knihu (ale nedokrojíme) a lehce naklepeme. Ta menší pouze naklepeme. Krok 2: Vejce rozšleháme a smícháme se solí, pepřem, nastrouhaným sýrem a petrželkou. Krok 3: Maso obalíme v mouce, připravených vejcích a vkládáme do rozehřátého oleje. Krok 4: Smažíme z každé strany cca 4 minuty, podle síly masa. Hotové uložíme do alobalu a necháme odpočinout. Krok 5: Do stejné pánve přilijeme víno a necháme odvařit. Krok 6: Poté přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu a sójovou omáčku. Po chvíli kuřecí vývar, smíchaný se solamylem a asi dvě minuty povaříme. Krok 7: Vrátíme zpět maso a povaříme ještě asi další dvě minuty. Krok 8: Podáváme ihned, nakrájené na plátky, s omáčkou a zeleninovou přílohou, hranolky nebo opečenými bramborami.

TIP: Jak připravit kuřecí prsa s lahodnou omáčkou

Zveřejněno 20. 3. 2018

Poznámka autorky mika59

Zdroj: https://www.italskakuchyne.cz/recept/148-kureci-pr.... Maso je opravdu šťavnaté.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zJ72

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zJ72

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zuzana Zl.: Děkuji moc, potěšilo mě to :-K:-K

Fantastické! Určitě uvařím znovu. Děkuji za tento recept.

Ta lžička ani není poznat..nemusí být..

"Po francouzsku" a je tam sojová omáčka? To mi tam nesedí.

Tématické fráze:
kureci prsa, kureci prsa recepty, kuřecí prsa recept, kuřecí prsa po francouzku, recepty z kuřecích prsou, francouzské smažené kuře, kureci po francouzku, top recepty kuřecí prsa, kuřecí maso po francouzsku, recept z kuřecích prsou, recepty s kuřecích prsou, kuřecí prso recepty, kuřeci prsa po francousku, co z kuřecích prsou, recept na kuřecí prsa, kureci rizky po francouzsku, kuřecí řízky po francouzku, smažené kuře po francouzsku, kureci prsa na šťávě a hranolky, recept na kuřecí řízky po francouzsku

Suroviny:
prsa kuřecí, víno bílé, vývar kuřecí, mouka hladká, vejce, parmazán, máslo, olej, česnek, solamyl, omáčka sojová, šťáva citronová, petrželka, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu