Marinovaný losos a rýžový salát s kedlubnou
Jedním z nejoblíbenějších druhů ryb je bezesporu losos. Předem marinovaný losos oplývá asijskými chutěmi a perfektně jej doplní rýžový salát s kedlubnou, příjemně vonící po hřebíčku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 891 kJ / 2 364 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 183,55 g |
| Tuky | 75,67 g |
| Vláknina | 18,49 g |
| Cholesterol | 440 mg |
| Sodík | 510 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 226,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filety lososa osolíme, potřeme hoisin omáčkou smíchanou s vínem a v uzavřené misce necháme v chladu marinovat. Nejlépe je, když marinujeme do druhého dne, ale pokud spěcháme, tak alespoň hodinu.
Krok 2: Než budeme připravovat lososa, uvaříme v osolené vodě rýži s celou cibulí, do které zapíchneme hřebíčky. Uvařenou rýži necháme vychladnout a vyndáme cibuli.
Krok 3: Oloupanou kedlubnu nakrájíme na julienne nudličky, přidáme i nasekané mladé lístky a zakápneme citronovou šťávou.
Krok 4: Nasekáme 2-3 snítky hladkolisté petrželky, kterou jsme opláchli a nechali okapat na sítku. Kedlubnu i petrželku přidáme k rýži, zalijeme cca 2 lžícemi olivového oleje, zlehka promícháme, dosolíme a opepříme dle chuti.
Krok 5: Filety pak pečeme na pečícím papíru v předem předehřáté troubě na 180°C 4-5 minut z každé strany. Hlídáme, aby se omáčka nepřipálila. Rozkrojený citron nebo silnější plátky opečeme řeznou stranou dozlatova.
Krok 6: Opečené filety posypeme sezamem a podáváme s rýžovým salátem.
Zveřejněno 22. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinovaný losos a rýžový salát s kedlubnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pJ8r
Moje poznámka
Marinovaný losos a rýžový salát s kedlubnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pJ8r
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 4 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 6 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 7 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno před 17 hodinami
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtové muffiny
Darina1977 před 31 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Soropa před 1 hodinou
Polévka s krupicí a vejcem
JiZa5 před 3 hodinami
Zdravý banánový chlebík
jitkaspate před 4 hodinami
Mřížkový koláč - osvědčený
Evellinka před 4 hodinami
Biskupský chlebíček
HelenaR před 5 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
verydlask před 6 hodinami
Řízky z mletého masa, sýru a mrkve
Leni1970 před 7 hodinami
Perníčky naší Haničky
Sova1 před 7 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 11 hodinami
Suroviny:
losos,
víno rýžové,
semínka sezamová,
olej olivový,
citron,
chilli paprika čerstvá,
rýže,
cibule,
koření hřebíček,
sůl,
petrželka,
kedlubna,
olej olivový,
pepř mletý
Komentáře (1)