Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 90 966 kJ / 21 741 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 232,88 g |
Tuky | 274,31 g |
Vláknina | 985,05 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 1,85 g |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 4 092,75 g |
Postup přípravy
V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na 170 °C. Krok 2: Připravíme náplň. Tvaroh smícháme s cukrem a pudinkem a taktéž vmícháme drobně pokrájená jablka. Tvaroh sladíme dle sladkosti / kyselosti jablek a též ho můžeme dochutit citronovou kůrou nebo skořicí. Krok 3: Připravíme těsto. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Žloutky prošleháme s cukrem a promícháme s nastrouhanými jablky. Dochutíme skořicí nebo citronovou kůrou, případně obojím. Vmícháme olej, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec už lehce vmícháme tuhý sníh. Krok 5: Těsto nalijeme do připravené formy a poklademe hromádkami jablečného tvarohu.
Pokud jsme milovníky žmolenky, posypeme koláč před pečením hrníčkem hotové drobenky. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě (lze i v remosce), předehřáté na 170 stupňů, cca 30 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí. Krok 7: Koláč necháme po upečení zchladnout, pak nakrájíme a podáváme. Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.
Zveřejněno 30. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7gOB
Moje poznámka
Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7gOB
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 11 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 11 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 11 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 11 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížský salát
Teenka3105 před 7 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 9 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 10 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 10 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 10 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 12 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 12 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 12 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 13 hodinami
Suroviny:
jablko,
vejce,
cukr krupice,
olej,
kůra citronová,
skořice mletá,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
tvaroh měkký,
jablko,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
kůra citronová,
skořice mletá,
drobenka,
cukr moučkový,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (4)